fbpx   .  

1942 CIA Dosyasına Göre, Adolf Hitler Biseksüeldi

CIA’nin Hitler için yürütmüş olduğu bir profilleme çalışmasına göre, diktatör “hem eşcinsel hem de heteroseksüel”miş.

Bilginin kaynağı olan doküman, 1942 yılında ABD’nin İkinci Dünya Savaşı’na girmesi sebebiyle hazırlanan bir dosya. 70 yıllık belge aslında herkes tarafından erişilebilir hale geleli uzun zaman oluyor fakat, ilk defa Hitlerin cinselliği haber konusu oluyor.

Hitler hakkında uyku düzeni takıntılarına, aşk hayatından sirk sevdasına, fazlasıyla detay içeren belgeye göre, Viyana’daki yıllarını geçirdiği bölge, dönemin “gay bölgesi” olarak anılan bir yeri.

 

“Maennerheim Brigittenau adındaki pansiyon, genelde yaşça büyük erkeklerin daha genç ve eşcinsel erkekleri bulmak için vakit geçirdiği bir yerdi.”

Hitler’in başka bir erkek ile seks yapmış olma ihtimalini düşük gören belgede dikkat çeken bir başka kısım ise şu şekilde: 

“Egosentrik ve mastürbatif doğası nedeniyle birini bulmakta zorlanıyor. Sado-mazoşist eğilimleri bulunuyor.”

Hitler’in eşcinsel bir ilişkiye girdiğine dair kanıt sunmasa da, rapor diktatörün biseksüel olduğunu söylüyor:

“Seks hayatı politik görünüşü gibi iki taraflı. Hem eşcinsel hem de heteroseksüel. Hem sosyalist hem de milliyetçi. Hem erkek hem de kadın.

Bir yarı-anne yarı-sevgili arıyor olsa da, 1933’ten beri hem erkeklerin hem de kızları estetik açıdan değerlendiriyor.”

1945’te Eva Braun ile evlenen Hitler, kısa bir süre sonra Almanya’nın savaşı kaybetmesiyle birlikte intihar etmişti.

Raporun büyük kısmı gülünç bulunacak derecede kötü analizler içeriyor. CIA’nin bu çalışmasına göre Hitler eşcinsellerden “gerçek anlamda tiksinme duygusundan yoksun” olsa da, yönetimde olduğu süre boyunca 100,000 gay tutuklanmış, 15,000 tanesi toplama kamplarına gönderilmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.