fbpx   .  

2021 Dünya Onur Yürüyüşü Kopenhag’da!

Biletlerinizi şimdiden alın.

Milenyumun başlangıcında küresel olarak LGBT topluluğunu bir araya getirmek için başlayan etkinlik, bugün Dünya Onur Yürüyüşü’ne dönüştü. İlk Dünya Onur Yürüyüşü 2000 yılında Roma’da yapıldığında yirmi sene sonra her kıtadan şehrin, bu organizasyonu hazırlamak için ihaleye gireceği kimsenin aklına gelmezdi.

2021 yılının etkinliğini organize etmeye Danimarka’nın başkenti Kopenhag hak kazandı. Şehir yetkilileri “Kopenhag Onur Yürüyüşü pek çok pozitif yönden gelişti,” dediler. “Uluslarası ilişkilerimiz güçlü ve tanınıyoruz. İyi ortaklıklarımız var. Bu yüzden 2021 Dünya Onur Yürüyüşü’nü organize etmek için kalifiye olduğumuza inanıyoruz.”

 

Dünya Onur Yürüyüşü şehir seçimini yapan InterPride tarafından düzenleniyor. Bu kuruluş, uluslararası çapta LGBT Onur Yürüyüşü’nü destekliyor ve yürüyüşlerin çeşitliliğin yüksek ve eğitici olmasını amaçlıyor. Bu senenin yürüyüşü Madrid’de olmuştu. 2019 yürüyüşü Stonewall Ayaklanmaları’nın ellinci yıl dönümüne gelecek şekilde New York’ta olacak.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.