fbpx   .  

Beklemeye Değer: Mitch ve Jake’in Evlat Edinme Yolculuğu

Mitch ve Jake Kuzey Carolina Asheville’de yaşıyor. 23 Mayıs 2014’ten beri evliler ve 10 yıldan uzun bir birliktelikleri var. Mitch (38) etkinlik planlama üzerine çalışıyor ve kendi işini evinden yönetiyor. Jake (32) ise Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi’nde (NOAA) bir bilim insanı. Kendileri yeni evlat edindikleri Aiden ve Andrew’un babalarılar.

Mitch ve Jake için evlat edinmeye giden yol pek de olaysız değildi. Yolculuklarına evlat edinme yolunda yardım etmek üzerine çalışan LifeLong Adoptions şirketiyle başladılar.

 

Mitch;

“Bu şirketler ülke çapında kendileri gibi olan şirketlerle beraber çalışıyorlar,” şeklinde açıklıyor. “Bizim için bir profil oluşturdular, broşür hazırladılar, ardından bunu diğer şirketlere gönderdiler. Ayrıca evlatlık verebileceği aileleri arayan kadınlar için de bir ağları var.”

Yaklaşık bir dört aylık süreç sonunda doğum yapacak bir kadın ile eşleştiler. Kadın hamileliğinin sonuna doğru kalbinin derinliklerinden bir fikir değişikliği ile bebeği evlatlık vermek istemediğine karar verdi.

Kadın üzücü bir durum nedeniyle hamile kalmış. Mitch “Hamileliği aslında uğradığı tecavüzden kaynaklanıyordu.” diyor.

Mitch ve Jake, kadının kendi ailesine hamileliğinden bahsetmediğini, tepkilerinden çok korktuğunu biliyorlardı.

“Ailesi ile konuşmaya karar verdiğinde sanırım ailesi oldukça destekleyici bir tepki verdi.” diyor Mitch. “İşte o zaman bebekten vazgeçmemeye karar verdi.”

Kalpleri ne kadar kırılmış olsa da fikrini değiştirmesinden dolayı onu suçlayamazlardı.

Dört ay sonra, başka bir kadın ile iletişime geçtiler. Fakat kadın hamileliğinin son zamanlarında üzücü bir düşük yaşamış. İki haftalık iletişimden sonra kadından bir daha haber alamadılar ve kadının fikrini değiştirdiğini var saydılar. Ardından şirketle iletişime geçince öğrendiler ki, kadın çocuğunu kaybetmiş ve onlara nasıl söyleyeceğini bilememiş.

Mitch ve Jake tekrardan yıkıldılar.

Mitch;

“Sanırım bizim anlayışla karşılayamayacağımızı düşünmüş.” diyor. “Biz haberini aldığımızda ona karşı tavrımız değişmezdi ama o kendisinde bu cesareti bulamamış.”

Jake;  “Sanırım beni en çok yoran  şey her ay profilimizin kaç kişiye ulaştığını öğrenmemizdi.” diyor. “Başlangıçta bu gerçekten heyecan vericiydi ama aylar sonra bu sayılar size işlemin hala sürdüğünü gösteriyor. Geç de olsa  bunu neden yaptıklarını anlayabiliyorsunuz ama sayı arttıkça ve süre uzadıkça biraz umut yıkıcı olabiliyor.”

İki ay sonra Texas’ta yaşayan bir kadınla iletişime geçtiler ve kadın ikizlere hamileymiş. Kendisinin de ikizi olan Mitch, eve iki bebeğin gelmesi fikri ile gerçekten heyecanlandı. Fakat iki başarısız evlat edinmeden sonra Mitch ve Jake dikkatli davrandılar.

“Hepsi gerginliklerle dolu hamileliklerdi,” diye açıklıyor Mitch. “Son iletişime geçtiğimiz aile ile iletişimimiz sık sık kopuyordu.” fakat yine de anlayışla karşılıyorlardı çünkü ailenin ekonomik sıkıntıları vardı ve telefon hatları kapattırılıyordu.”

3 Kasım 2016’da anne erken doğum yapmak zorunda kaldı ve bebekler 1.8 kilo ile 8 aylıkken doğdu. Mitch ve Jake sezaryen odasındaydılar ve 3 hafta boyunca yeni doğan bakım odasındaki bebeklerinin başında beklediler. Bu yeni dört kişilik aile şükran gününden önce evlerine dönebildi.

Babalık yolundaki inişli çıkışlı yolculuk boyunca Mitch ve Jake umutlarını kaybetmediler. Doğru an geldiğinde baba olacaklarını biliyorlardı. Bu mutlu dört kişilik aile, beklemenin buna değeceğini kanıtlıyor.

Aiden ve Andew’un  Mitch’in ailesinin evindeki ilk Şükran Günü. Kasım 2016.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.