fbpx   .  

Avustralya’nın İlk LGBT Kadınlara Özel Evlilik Dergisi Çıkıyor!

Henüz evlilik eşitliğine kavuşamamış Avustralya’nın artık LGBT kadınlara özel bir evlilik dergisi var!

Evlilik eşitliği oylaması henüz bitmemiş olsa da, LGBT kadın çiftler için evlilik dergisi yola çıkmaya hazır.

Bakalım 15 Kasım’da resmi sonuçların açıklanmasıyla neler olacak? Yapılan anketler, sonuçların ağırlıkla “Evet” olduğunu gösterse de, devam eden kampanya sürecinde Avustralya toplumu, arada kalmış gibi görünüyor. Sonuçlar ne olursa olsun Dancing With Her dergisi 24 Ekim’de raflardaki yerini alacak.

 

Yeni çıkacak derginin Instagram hesabındaki bir gönderi bakın ne diyor;

“Dergi lansmanının, Avustralya’daki mevcut siyasi tartışmalarla çakışmamasını istemiş olsak da, öyle oldu”

“Sevginin eşit, güzel ve kutlanası bir şey olduğunu tüm dünyaya bir kez daha hatırlatmak için bundan daha iyi bir zamanlama olamazdı.”

Yayın hayatına Dancing With Her adıyla, bir blog ve online içerik sağlayıcı olarak başlayan oluşum, aldığı bağışlar sayesinde komple dijital dergi ve basılı yayın olarak devam edecek.

Derginin yaratıcılarının da söylediği gibi, Dancing With Her dergisi Avustralya’nın hatta muhtemelen dünyanın, kadın-kadına yaşanan aşk ve evliliklere adanmış ilk dergisi.

Derginin hayata geçmesi hikayesi ise gerçekten ilham verici. Derginin kurucuları olan Tara Baker ve Arlia Hassell, 2016 yılında nişanlanırlar. Ancak, heteronormatif evlilik materyalleri arasında kendi düğünlerini planlamak adına ilham alamazlar ve derginin ilk adımları böylece atılmış olur.

Dancing With Her, tasarım ve sosyoloji tabanlı benzersiz yapısıyla, kadınlar arasındaki gerçek aşk hikayelerini, diğerlerine ilham verecek ve onları harekete geçirecek bir şekilde harmanlıyor.

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi, henüz resmi evlilik Avustralya’da kabul edilmemiş olsa da, bir çok eşcinsel kadın çift beraberliklerini ve bir ömür sürecek bağlılıklarını kutluyor. Hatta öyle ki, mevcut yasaya karşı çıkmak isteyen eşcinsel çiftler bu yılın ilk aylarında, Equal Love Melbourne tarafından düzenlenen toplu törenle dünya evine girmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.