fbpx   .  

Kuir Sanatçının Homoerotik Disney Kolajlarına Bir Göz Atın

Eğer Portis Wasp’ı Instagram’da takip etmiyorsanız; büyük ihtimalle, ateşli adamların küçük tüylü Disney karakterleriyle oynadığı kolajlarla dolu olmayan, üzücü ve cinsellikten uzak bir dünyada yaşıyorsunuz. Kendinize bir iyilik yapın ve Portis Wasp’ın acayip, renkli ve bir hayli homoerotik sayfasına bir göz atın.

İskoç sanatçı, sadece birkaç yıldır kolajlar üretiyor ama, Paper’dan VMAN’a ve Harper’s Bazaar Taiwan’a kadar herkes için görüntüler tasarladı ve seksüel, yüksek moda, arsız kolaj işleri piyasasında kendine bir isim yaptı.

 

Şık, seksi ve genellikle eğlendirici görüntülerinin yanında İskoç sanatçı; video sanatı dünyasının derinliklerine de daldı. Gay pornolarından, ikonik filmlerden ve Ay Savaşçısı bölümlerinden kaynağını alan duygu panoları ise kendisine Instagram’da daha da şöhret getirdi.

Aynı zamanda hem erotik hem de tatlı bir şekilde sevimli işleri, canlandırıcı bir basitlikte ve gösterişten uzak. Ancak merak etmeden duramadık: Bu kışkırtıcı görüntülerin fikri nasıl oluştu? Sanatçıyla kolaja nasıl başladığını, ilhamını nereden aldığını ve yeni yeşeren kariyerini nereye götürmek istediğini konuştuk.

Kolaja nasıl başladın? İlk yaptığın kolaj neydi?

Portis Wasp: 2014’ün sonuna doğru kolaj yapmaya başladım. Herkesin sosyal medyada aşırı derecede sürekli paylaştığı şeyleri ben de paylaşmalıyım hissinden bıkmıştım. Bu yüzden, Instagram’da kendi orijinal içeriğimi üretmeye başlamayı düşündüm. Paylaştığım ilk kolaj fotoğrafçılık ikilisi ChuanDo&Frey’in başyazılarından bir fotoğraf barındıran basit bir kolajdı.

Neden ateşli erkekler ve Disney? İkisini de seviyor olmandan başka bir sebep var mı?

Ateşli kadınları da unutma! Aslında bir arkadaşımın fotoğraflarıyla nasıl çalışacağıma bakıyordum ve o; Instagram’da paylaştığım, çıplak bir adamın bir tavşanın yanında yoga yaptığı ve bana Disney unsurlarıyla moda fotoğrafçılığını karıştırma fikrini veren bir paylaşımımı sevmişti. Eğlenceli yanını seviyorum; edepsiz bir şeyle, tatlı bir şeyi karıştırmayı.

2016 ABD Başkanlık Seçimleri’nden veya Brexit’ten sonra sanatın hiç değişti mi?

Sanatımı kıyametten bir kaçış olarak görüyorum; bu yüzden, yarattıklarım dinlediğim bir şarkıdan veya beni belli bir şekilde etkileyen bir filmden daha çok etkileniyor.

Duygu panoları yapma ilhamını nereden aldın?

Üzerinde çok da düşünmedim açıkçası. Biraz sıkılmıştım ve bir duygu panosu yapmanın ne kadar zor veya kolay olacağını görmek istedim. Şu an kendimi, kendi içeriğimi çekmeye adamak istediğim bir noktada değilim, ama bu kesinlikle bir dönem, keşfetmek istediğim bir şey. Yani duygu panoları insanlara o bölgede benim ilgimi nelerin çektiğini göstermek için iyi bir yol. Onları yapmak benim için çok eğlenceli ve hayranlarımın da hoşuna gidiyor, ki bu harika.

Kariyer hedeflerin neler? Daha uzun metrajlı filmlere geçmeyi umuyor musun?

Bir sürü kariyer hedefim var ama eğer moda projelerinde müthiş yaratıcılarla çalışmaya devam etmem, istenirse yeterince talihli ve mutlu olacağım. Tabi ki uzun metrajlı filmlerde çalışma fikrini keşfetmeyi ve kısıtlı baskılı dergilerde işlerimi yayımlamayı çok isterim. Bence görseller için iyi bir gözüm var; harika yaratıcıların işlerini kattıkları, kendi dergime sahip olmak ise kesinlikle bir rüya olurdu.

Şu sıralar çalıştığın başka projeler var mı?

Önümüzdeki yılın başlarında çıkmasını beklediğim, bahar 2018’le alakalı moda projelerim var. Bir tanesi harika bir moda markasıyla ve onun için gerçekten heyecanlıyım.

Takip etmemizi önerdiğin başka Instagram hesapları var mı?

@wetheurban, @pietroboselli, @drawbertson, @ireneisgood, @sirjoancornella

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.