fbpx   .  

Eurovision 2016’nın Öne Çıkan Anları ve Yakışıklıları

Bu sene de Eurovision’un tadını en çok çıkartan yine ben oldum. Mükemmel sahne şovlarından Justin Timberlake performasına kadar soluksuz izlediğim Eurovision’un bu sene tam üç kazananı var.

Bu yıl farklı bir oylama ve sıralama stratejisi izleyen Eurovision jüri ve halk oylamalarını ayırdı ve bize üç kazanan sunmuş oldu. Jüri oylamasının birincisi Avustralya ve halk oylamasının birincisi Rusya resmi birinciliği Ukrayna’ya kaptırdı. (Yalan olmasın, Avusturya jürisinin kendilerine oy veremediklerinden dolayı Avustralya’ya 12 puan verdiğini sandım ama başka ülkeler de vermeye başlayınca aydınlandım) Valla bir sonrakini canlı izleyeceğime söz verdiğim için birinciliğin Ukrayna’ya verilmesi aşırı hoşuma gitti! Moskova’ya vize sıkıntısından, Sidney’e de uzaklığından dolayı gidemeyecektim ama Kiev hemen şurası ve vize sıkıntısı yok 🙂 Ha bir de 12 senedir hiçbir favorim birinci olmazdı (Sertab hariç) bu sene bu bedbahtlığımı da yenmiş oldum.

eurovision_song_contest_2016_voting_auf_esc_plattform_beendet@1x

Benden bahsettiğimiz yeter. Gelelim Eurovison 2016’ın öne çıkan anlarına… Modern sanat müzesinden çıkmışcasına cesur kıyafetlerle birlikte yarışmacıları tanıtan göz kamaştırıcı bir giriş seremonisi bana biraz da olsa Açlık Oyunları’nı çağrıştırdı. Artık klasikleşmiş şekilde yarışmanın tarihinden ve öneminden bahseden sunucuların ardından şarkılara geçiş yapıldı. 3D, ekran bölme ve hatta hologramlardan bile yararlanılmış enfes yorumlar bu seneki yarışmayı diğerlerinden epeyce ayırmış. Her şarkıda kendimi şarkıların kliplerini izliyormuşum gibi hissettirmeyi başardı. Önceden alışık olduğumuz ses kaymaları, ritm kaçırmalardan falan eser kalmamış cidden. Ben kazananlar dışında özellikle Belçika, Macaristan, Hırvatistan ve İsrail’i başarılı buldum.

 

Tatarlar ve Kırım üzerine yazılmış ve bir kısmı bu bölgenin dilinde yorumlanan 1944, Ukrayna’ya birinciliği getirdi. Doğa figürlerinden yararlanılan sahne, Rusya’nın 3D sahnesinin yanında biraz sönük kalmıştı ama birinciliği hak ettiğini söyleyebilirim. “4 Dakikada Müziğin 42 Yılı” ve “Eurovision’u Nasıl Kazanırsınız”ı anlatan ara şovlar da geceye oldukça renk katmış.

Haklı olarak diyeceksiniz ki: “Hiç mi kötü bir şey yoktu?” Maalesef vardı. LGBT bayrağı sansürleri ve yasaları işe yaramış görünüyordu. Zaten artık seyircilere pek dönmeyen kameralarda eskisine nazaran çok az LGBT görünürlüğü vardı.

Bunun yanında birinin Polonyalı şarkıcıya artık 70lerin sonunda olmadığımızı söylemesi gerek. O saç ne gözünü sevdiğim! “En kötüsü bu yaa, daha ne olacak?” derken Azerbaycan’ın oylarını açıklayan spiker’in gömleği belirdi. Sonra zaten Polonya’nın oyları yavaş yavaş arttı 😀

Adsız

Bütün bu şovları, gösterileri, Justin Timberlake’in performansını da kapsayan finali Eurovision WebTV‘den izleyebilirsiniz.

Gelelim geceye damgasını vuran erkeklere… Final performanslarında sahneye çıkış sıralarına göre kendi listemi buraya koyuyorum. Bütün şarkıcılara buradan bakabilirsiniz.

Douwe Bob, Hollanda.
Freddie, Macaristan.
Hovi Star, İsrail.
Frans, İsveç.
Amir, Fransa.
Justs, Letonya.
Joe ve Jake, Birleşik Krallık.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.