fbpx   .  

Marine Etmek

Erkek arkadaşınızla beraber yemek yemem çok romantik görünüyor değil mi? Peki kendi ellerinizle hazırladığınız yemeği beraber yemek? Onun için özel birşeyler hazırlamak ve bunu paylaşmak… Yemek yapmaktan anlamıyor musunuz peki? Sevgilinizle romantik bir akşam yemeği için ortamı hazırlamak size kalmış, biz size yemek yapmanın sırlarından bahsedeceğiz, bu ayın ilk konusu marine etmek ve marine etme yöntemleriyle ızgara tavuk şiş tarihi vereceğiz. Yapmaya başladığınızda ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Ayrıca yemekleri yatağa götürmenizde hiçbir sakınca yok.

Ders-1 Marine Etmek

Eğer sağlıklı beslenme konusunda prensip sahibiyseniz favori pişirme tekniğiniz ızgara olmalıdır. Çünkü ızgara yaparken ekstra yağ eklemenize gerek yoktur ve etleriniz bir şey eklemenize gerek kalmadan lezzetli bir hale gelir. Ayrıca o etlere iştah açıcı, çizgili deseni veren tavalardaki olukların esas görevi de etin yağını süzüp onu daha hafif bir hale getirmektir.
Izgara yaparken başınıza gelebilecek yegane problemi etinizin istediğiniz yumuşaklıkta olmamasıdır ve işte tam bu noktada basit bir işlem imdadınıza yetişir; “Marine Etmek”

 

Marine işlemi, esasında çok basit bir prensip üzerine kuruludur. Yapmanız gereken etleri pişirmeden önce hazırladığınız sosta bir süre bekletip daha lezzetli ve yumuşak bir hale gelmelerini sağlamak. Bu şekilde ete farklı tatlar vermeniz de mümkün. Seçeneğiniz sınırsız. Örneğin; aceleniz varsa limon, biberiye ya da acı biber ile 1 saat içinde bile müthiş bir sonuç elde edebilirsiniz. Marine etmek için ideal süre 2 se maksimum 1 gündür.

Izgara işlemi için hangi tür ızgara seçeceğiniz bu keyfi yapacağınız ortama göre değişmekte; mangal, barbekü tabii ki açık alanlar için en uygun tercih. Kapalı alanlar içinse artık “dumansız” olarak üretilen pek çok elektrikli ızgara seçeneği bulunuyor.

İşte bu kadar, ayrıca özel günlerde hazırlayabileceğiniz bir tarif de yazının devamında sizi bekliyor.

chicken

Tavuk Şiş

Malzemeler:

·1 Kg. Tavuk Şiş
·1 Çay Bardağı Süt
·1 Çay Bardağı Yoğurt Suyu
·1 Kahve Fincanı Soğan Suyu
·Tuz, Köri
·2 Kırmızı Soğan
·Defne Yaprakları
·4 Limon

Yapılışı:
İşe önce marine sosunu hazırlayarak başlayın. Süt, yoğurt suyu ve soğan suyunu bir kapta karıştırın. Kabın üstünü örtüp sosu 30 dakika boyunca dinlendirin. Böylece malzemelerin iyice birbirine karışmış olmasını sağlayacaksınız.

Sosun bekleme süresi bitince yarısını uzun bir kaba dökün ve üzerine tavukları ekleyin. Ardından sosun geri kalanını tavukları tamamen kaplayacak şekilde döküp tavukları dinlendirmeye alın.

Minimum iki maksimum yedi saat bekledikten sonra pişmeye hazır olacaklardır. Soğanların kabuklarını soyun ve sekiz eşit parçaya bölün. Aynı şekilde limonun da kabuğunu soyup dörde bölerek pişirmeye hazırlayın.

Şimdi tavuk etlerini, limon kabuklarını, soğan kabuklarını ve defne yapraklarını sırasıyla şişlere geçirin ve ızgarada pişirip sıcak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.