Trans İş Kadını, Kainat Güzellik Yarışmasını 20 Milyon Dolara Satın Alarak Tarih Yazdı

Taylandlı bir trans aktivist ve iş kadını, uzun süredir devam eden 'Kainat Güzeli' Organizasyonunu önemli bir anlaşmayla satın aldı. 28 Ekim'de JKN Global Group PCL'nin CEO'su Anne Jakkaphong Jakrajutatip, şirketin dünyaca ünlü organizasyonunu 20 milyon dolara satın aldığını duyurdu. Uluslararası yarışma daha önce, onu 2015 yılında Donald Trump’tan satın alan IMG Worldwide LLC'ye aitti. Jakrajutatip …

Taylandlı bir trans aktivist ve iş kadını, uzun süredir devam eden ‘Kainat Güzeli’ Organizasyonunu önemli bir anlaşmayla satın aldı.

28 Ekim’de JKN Global Group PCL’nin CEO’su Anne Jakkaphong Jakrajutatip, şirketin dünyaca ünlü organizasyonunu 20 milyon dolara satın aldığını duyurdu.

Uluslararası yarışma daha önce, onu 2015 yılında Donald Trump’tan satın alan IMG Worldwide LLC’ye aitti.

Jakrajutatip daha önce de Project Runway ve Shark Tank gibi popüler tv yapımlarının da yayın haklarını satın almıştı.

Başarılı iş kadını aynı zamanda trans topluluğunun açık sözlü bir savunucusu, ve kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan Life Inspired For Transseksüel Vakfı’nın da kurucusu.

Satın almanın resmen duyurulmasıyla beraber Jakrajutatip, yarışmanın 71 yıllık tarihinde bu franchise’a sahip olan ilk kadın oldu.

Haberin açıklanmasından kısa bir süre sonra sevilen girişimci, Reuters’e verdiği röportajda uzun süredir devam eden marka için hedeflerinden bahsetti.

“Bu evrensel bir platform… Dönüştürebilmeleri için özellikle kadınlar, LGBTİ+ da dahil olmak üzere pek çok insanın özlemi olabilirim” dedi.

Kainat Güzeli Organizasyon CEO’su Amy Emmerich ve başkanı Paula Shugart da ortak bir açıklamada bu işbirliği için duydukları heyecanı dile getirdiler.

“Küresel ortaklar ve markalarla ilişkilerimiz hiç bu kadar güçlü olmamıştı ve ilerici yaklaşımımız bizi sektörümüzün ön saflarında konumlandırmaya devam ediyor.”

1950’lerden bu yana, Kainat Güzeli Güzellik Yarışması, 190 bölgede milyonlarca hayran için her yıl önemli bir olay olmuştur.

Son birkaç yılda, uluslararası yarışmada yavaş yavaş LGBTİ+ yarışmacıları da yer almaya başladı.

2019’da Myanmar’dan Swe Zin Htet, bu önemli organizasyonda yer alan ilk açık eşcinsel yarışmacı oldu.

Bir yıl önce de Angela Ponce yarışmaya katılan ilk trans kadın olarak tarihe geçmişti.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir