2025 Yılında Ziyaret Edilebilecek En LGBTİ+ Dostu 10 Ülke ve Şehri Belirlendi

Önde gelen seyahat rehberi Lonely Planet, 2025 yılı için mutlaka ziyaret edilmesi gereken seyahat listesini açıkladı ve güzel Fransız şehri Toulouse, bir şehir tatili için en üst sırada yer aldı. Lonely Planet'in "Seyahatte En İyiler" listesinin on beşinci baskısı yayınlandı ve yeni yılda ziyaret etmeniz gereken 30 trend destinasyonunu içeriyor. 2025'in sıcak listesi, aşırı turizm …

Önde gelen seyahat rehberi Lonely Planet, 2025 yılı için mutlaka ziyaret edilmesi gereken seyahat listesini açıkladı ve güzel Fransız şehri Toulouse, bir şehir tatili için en üst sırada yer aldı.

Lonely Planet’in “Seyahatte En İyiler” listesinin on beşinci baskısı yayınlandı ve yeni yılda ziyaret etmeniz gereken 30 trend destinasyonunu içeriyor.

2025’in sıcak listesi, aşırı turizm tartışmaları devam ederken, daha az bilinen “cevherlere”, şehirlere ve bölgelere ve dünyanın dört bir yanındaki turistik noktalara “yeni bakış açılarına” odaklanıyor.

Aralarında yılda 22 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapan Amsterdam’ın da bulunduğu pek çok popüler destinasyon bu etkiyi hafifletmek için turist vergileri uygulamaya koydu, ki bu rakamın çok yüksek olduğunu düşünen yerel halkın sayısı giderek artmakta.

Lonely Planet’in kalabalık olmayan gizli mücevher şehirler listesinin başında Fransa’daki Toulouse yer alırken, Hindistan’daki Pondicherry ikinci, Bulgaristan’daki Bansko ise üçüncü sırada yer alıyor. Listede ayrıca İtalya ve Brezilya’daki şehirler de yer alıyor.

İşte Lonely Planet’in LGBTİ+ bireyler için “en güvenilir” olarak işaretlediği ilk 10 Ülke ve Şehir:

Toulouse, Fransa

Pondicherry, Hindistan

Bansko, Bulgaristan

Chiang Mai, Tayland

Cenova, İtalya

Pittsburgh, ABD

Osaka, Japonya

Curitiba, Brezilya

Palma de Mallorca, İspanya

Edmonton, Kanada

Kendine özgü mimarisi pembemsi-turuncu pişmiş toprak tuğlaları ve koyu sarı çatıları nedeniyle “Pembe Şehir” olarak bilinen Toulouse, gelişen eşcinsel ortamıyla LGBTİ+ ziyaretçiler için bir cennet olarak nitelendiriliyor.

LGBTİ+ barları ve kulüpleri çoğunlukla şehir merkezinde, Place du Capitole’e yürüme mesafesinde yer alıyor; bunların arasında düzenli temalı geceler ve etkinlikler düzenleyen canlı ve samimi bir kulüp olan kuir dostu Limelight da bulunmakta.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir