fbpx   .  

Unutamadığımız Roller ve Adamlar

1. Taşıyıcı/ Jason Statham

jason

Taşıyıcılık hiç bu kadar seksi olmamıştı..

Corey Yuen yönetmenliğinde 2002 yılında hayatımıza giren The Transporter filminde Guy Ritchie’nin keşfi, göz alıcı Jason Statham’ı 2 bölüm Frank Martin rolünde izledik fakat izlemelere doyamadık.

 

2.  Hızlı ve Öfkeli/ Paul Walker

paul

30 Kasım 2013 senesinde geçirdiği trafik kazası ile aramızdan ayrılan Walker, bizlere geride izlemekten keyif aldığımız, defalarca izlesek sıkılmayacağımız o filmleri bıraktı evet bahsettiğimiz Hızlı ve Öfkeli serisi… Gerçek hayatta da hızı sevdiği söylenen Walker, bu filmde de aynı rol ile karşımızdaydı. Can verdiği Brian O’Conner rolünü ve kendisini unutmak imkansız.

3. Görevimiz Tehlike/ Tom Cruise

tom

Bir televizyon dizisinden uyarlanarak çekilen Görevimiz Tehlike günümüzün belki de en çok sevilen ve beğenilen aksiyon filmlerinden biri. Tom Cruise’u bir çok rolde izlemiş olabilirsiniz, fakat ona en yakışan rol bize kalırsa Ethan Hawk.

4. Zor Ölüm/ Bruce Willis

bruce

1988 senesinden beri izlediğimiz Zor Ölüm de sizi yerinize çivileyecek aksiyon filmlerinden. Bruce Willis’in de tam 5 bölümdür 1 gram yaşlanmadığını söylersek sizi kandırmamış oluruz. En son bölümü 2013 senesinde yayınlanan filmde Willis ve efsane karakteri John Mcclane selam olsun.

5. Yedi, Dövüş Klübü/ Brad Pitt

brad

Bir şeyler anlatmak isterdik bol bol, şöyle uzun uzun ama filmlerin isimlerini ve oyuncuyu okudunuz zaten ne söyleyelim ki? Sinema tarihine adlarını kazımış bu iki film ve rolleri unutmak resmen ayıp olur. 7 ölümcül günahı işleyenleri kendi vahşi yöntemleri ile öldüren bir seri katilin peşinden giden dedektif David Mills Rolüne kendini kaptıran Pitt, 1999 yılında bir David Finch filmi Fight Club ile karşımıza çıktı, ama ne çıkmak! Canlandırdığı Tyler Durden rolü ile bize kalırsa hayatının performansını gerçekleştirmiştir.

brad2

6. Dallas Buyers Club/ Jared Leto

jared

Jean Marc Valee’nin yönettiği 2013 senesinde izlediğimiz Sınırsızlar Kulübü, eğer hala izlemediyseniz kesinlikle izlemeniz gereken, hatta arşivinizde yer alması gereken bir baş yapıt! Bu filmde aslında iki oyuncu hafızalarımızda, fakat biri bizim için bir adım önde. O isim filmde canlandırdığı Rayon rolü ile en iyi yardımcı erkek oyuncu oscarını kucaklayan Jared Leto.

7. Danimarkalı Kız/ Eddie Redmayne

eddie

Konusu, kadrosu, yönetmeni her kim veya nasıl, ne şekilde olursa olsun bu adamı gözümüz kapalı bile izleyebiliriz! Eddie Redmayne son yılların en iyi ve en önemli aktörlerinden biri. Danimarkalı Kız ile, 2015 senesinde ‘Her Şeyin Teorisi’ filmi ile kazandığı Oscar heykelciğini ikiye çıkarması muhtemeldi, tabi işin içine Leonardo Di Caprio girdi, Oscar kendisine gitti gitmesine ama Redmayne’in Danimarkalı Kız’da canlandırdığı Einar Wegener / Lili Elbe performansını nasıl unuturuz söyleyin.

 

Aslında muhakkak daha çok film ve roller vardır, fakat bizim aklımıza gelenler bunlar. Filmlerin konuları hakkında açıklamalar yapmadık, izlemeyenler olabilir. Muhtemel ‘spoiler’ durumuna girmeden sadece filmler, roller ve unutamadığımız adamları sizler için derledik.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.