Özel Haber: The Prancing Elites, Değişimin Şahlanışı

 İnsanlar bizi ‘uygunsuz’ bulduğu için, yapmaya iznimizin olmadığı şeyler hala var. The Prancing Elites, hoşgörüsüzlüğüyle ünlü bir eyaletteki siyahi, kuir ve toplumsal cinsiyet normlarının dışında kalan, fakat birbirleriyle ve şu an ikinci sezonuyla Oxygen’de ekrana gelen The Prancing Elites adlı realite şovlarının başarısıyla eşsiz bir bağı olan, kendi Amerikan rüyalarının bir kısmını gerçekleştirmiş bir grup. …

 İnsanlar bizi ‘uygunsuz’ bulduğu için, yapmaya iznimizin olmadığı şeyler hala var.

The Prancing Elites, hoşgörüsüzlüğüyle ünlü bir eyaletteki siyahi, kuir ve toplumsal cinsiyet normlarının dışında kalan, fakat birbirleriyle ve şu an ikinci sezonuyla Oxygen’de ekrana gelen The Prancing Elites adlı realite şovlarının başarısıyla eşsiz bir bağı olan, kendi Amerikan rüyalarının bir kısmını gerçekleştirmiş bir grup. Daha etkileyicisi ise bunu kendilerine özgü olağanüstü kurallarıyla yapmış olmaları.

tumblr_nj7n91caaw1qanm80o2_500

Yeni keşfedilen şöhretlerine rağmen, yerlisi oldukları Mobil (Alabama eyaletinin bir kenti) kültürü onlara sadece meydan okumuyor, aynı zamanda da ilham vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde OUT dergisinin muhabiri, ufak tefek olmasına rağmen bir anda ateş püskürtebilecek kadar çabuk parlayan Jerel Maaddox ve grubun lideri ve kurucusu olan Kentrell Collins ile atıldıkları bu girişim hakkında kısa bir röportaj gerçekleştirdi.

Muhabir: Amerika’da hem siyahi hem eşcinsel olmanın sizin için ne gibi zorlukları oldu?

Jerel Maddox: Biz diğer Amerikanlarla aynı haklara sahip değiliz. Çoğu etkinlikte cinsel yönelimimizden dolayı görmezden geliniyor veya reddediliyoruz. Homofobi ve ırkçılık Amerika’da hala oldukça yaygın, isim takma ve ötekileştirme asla bitmiyor. Ben buna bağışıklık kazandım. Bu durum artık hayatımın bir parçası oldu.

Kentrell Collins: Amerika’da eşcinsel ve siyahi olmak her zaman mücadele etmen gereken iki engeli oluşturuyor.  Şu an biz konuşurken bile dünya üzerinde birçok yerde ırkçılık ve homofobi devam ediyor. Dürüstçe söyleyebilirim ki eğer daha önce bahsi geçen şartlar altında yaşamasaydık, şu an yaşadığımız problemlerin yarısını yaşamıyor olurduk.

Muhabir: Gittikçe daha ünlü ve başarılı olurken Mobile’de de birtakım değişiklikler fark ettiniz mi? İnsanlar daha hoşgörülü mü?

JM: İnsanların bizim kim olduğumuzla ilgili daha açık görüşlü olduğunu fark ettim. Artık umumi ortamlarda daha az reddediliyoruz. Hala Mobile’de çok destek görmüyoruz, örneğin 2. Geleneksel Prance 2 the Beat Dans Yarışmasında Mobile’den pek destek almadık, ama yine de insanlar bizi daha kabul edilebilir görüyor. İnsanlar bizi “uygunsuz” bulduğu için yapmaya iznimizin olmadığı şeyler hala var.

KC: İnsanlar sadece belli şartlar altında daha hoşgörülü. Televizyon şovumuzun başarısına rağmen, şu an Alabama’da hala bize karşı ayrımcılık yapılıyor. Bazıları bizim belirli yerlerde performans sergilememize hala “hayır” diyor ki bu bizim için çok üzücü, çünkü sonuçta bizim tek isteğimiz sadece dans etmek. Böyle küçük bir kasabadan geliyor olmanın artısı ise bugün olduğumuz gibi daha güçlü insanlar haline gelmemizi sağlamış olması.

 

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir