Küba’da LGBTİ+’lara Özel İlk 5 Yıldızlı Otel Açıldı

Küba, LGBTİ+ topluluğuna yönelik bir oteli yeniden açtı. Gran Muthu Rainbow Hotel, Küba'nın merkezi kıyısındaki tropikal bir ada olan Cayo Guillermo'da yer almakta. Devlet tarafından işletilen Grupo Hotelero Gaviota, oteli Muthu Hotels zinciri ile ortaklaşa işletiyor. Otel ilk olarak Aralık 2019'da kapılarını açtı. Ancak Covid pandemisi nedeniyle birkaç hafta içinde tekrar kapandı. Küba, önceki on …

Küba, LGBTİ+ topluluğuna yönelik bir oteli yeniden açtı. Gran Muthu Rainbow Hotel, Küba’nın merkezi kıyısındaki tropikal bir ada olan Cayo Guillermo’da yer almakta. Devlet tarafından işletilen Grupo Hotelero Gaviota, oteli Muthu Hotels zinciri ile ortaklaşa işletiyor.

Otel ilk olarak Aralık 2019’da kapılarını açtı. Ancak Covid pandemisi nedeniyle birkaç hafta içinde tekrar kapandı. Küba, önceki on aydır yürürlükte olan katı seyahat kısıtlamalarını kaldırdıktan sonra geçen ay yeniden açıldı.

Yeni otele tepkiler oldukça olumlu oldu. Hatta öyle ki sahipleri başkent Havana’da yeni bir mekan açmayı planlıyor.

Küba’nın LGBTİ+ hakları konusunda engebeli bir geçmişi var. 1960’larda komünist devrimin ardından bazı eşcinsel erkekler kendilerini çalışma kamplarında alıkonulmuş halde buldular. Ancak, eşcinsel seks 1979’da suç olmaktan çıkarıldı ve 1993’ten beri eşcinsellerin orduda hizmet etmesine izin verildi. O andan itibaren, işler daha liberal hale geldi. Ayrımcılıkla mücadele yasaları 2019’dan beri yürürlükte.

Kampanyacılar, ülkenin Ulusal Meclisinin önümüzdeki birkaç hafta içinde aile yasasında yapılacak değişiklikleri onaylamasını ve ardından bunları 2022’de ulusal bir referanduma sunmasını umuyor.

Gran Muthu Rainbow Hotel’in satış müdürü Marlis Delgado, bu ayın başlarında AFP’ye, otelin başarısının doğru yönde atılmış olumlu bir adım olduğunu söyledi.

“Bu, toplumumuz için bir atılım anlamına geliyor ve bu otelin zamanında burada olması… bize bu aile kodunun onaylanması için biraz daha güçlü bir temele sahip olma olasılığını veriyor.”

Web sitesine göre, Gran Muthu Rainbow Hotel, “Küba’daki ilk LGBT oteli. Beş yıldızlı Gran Muthu Rainbow Hotel, Playa Playuelas, Cayo Guillermo’da, herkesin doğayla bağ kurduğu, dinlenmek ve yenilenmek için sıradanlıktan uzak, dünyaca ünlü bir cennette yer alıyor.

“Muthu Rainbow’da konuklar, özel anlar yaşayarak ve heyecan verici LGBTİ+ etkinliklerinin tadını çıkararak hayallerini gerçekleştirebilirler. Egzotik tarz ve konfora eşit ölçüde sahip olan Gran Muthu Rainbow Hotel, standart, junior süit ve süitlere ayrılmış 248 oda sunmaktadır.”

Pandemi öncesi verilere göre, 2018’de Küba’ya gelen turist ziyaretçilerinin büyük kısmı Kanada’dan (o yıl 1,1 milyon) geldi ve bunu ABD (604.000) izledi.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir