İşte 2021 Yılının En İyi 10 LGBTİ+ Filmi!

10: Herkes Jamie'yi konuşuyor. (Everybody's talking about Jamie.) "Drag bir televizyon şovu değil, bir devrim." Sanıyoruz ki Herkes Jamie'yi konuşuyor filminin ana karakteri Jamie'yi (Max Harwood) bundan daha iyi bir cümle tanımlayamazdı. Film Jamie adında bir gencin Drag Queen olma sürecini konu alıyor. Keskin ve kan dondurucu diyaloglarıyla ve kalbinizi ısıtacak samimi sahneleriyle "Herkes Jamie'yi …

10: Herkes Jamie’yi konuşuyor. (Everybody’s talking about Jamie.)

“Drag bir televizyon şovu değil, bir devrim.” Sanıyoruz ki Herkes Jamie’yi konuşuyor filminin ana karakteri Jamie’yi (Max Harwood) bundan daha iyi bir cümle tanımlayamazdı. Film Jamie adında bir gencin Drag Queen olma sürecini konu alıyor.

Keskin ve kan dondurucu diyaloglarıyla ve kalbinizi ısıtacak samimi sahneleriyle “Herkes Jamie’yi konuşuyor.” Kesinlikle aile büyüklerine izletilmesi gereken bir film.

9: Korku Sokağı 1. Kısım: 1994 (Fear Street: Part One – 1994)

Kısım: 1994 herkes tarafından beğenilen film üçlemesinin ilki.

Gerilim ve aksiyon dolu sahneleriyle kan donduran film, genç bir arkadaş grubunun 300 yıldır şehirlerinde yaşanan bir dizi cinayetten sorumlu bir şeytanı iş üstünde yakalayarak başını derde sokmasını konu alıyor.

Sadie Sink ve Kiana Maderia’nın canlandırdığı lezbiyen çiftin aşkı izleyicilerden yoğun ilgi topluyor. Günümüzde bu kadar kuir görünülürlüğünü gözler önüne seren kaç film çekiliyor bilmiyoruz.

8: Lola and the Sea (Lola vers la mer)

Annesini yeni kaybeden transseksüel genç bir kadın olan Lola (Mya Bollaers)’ın olaydan sonra babasıyla olan ilişkisi ve sürecini konu alan film, klişeliği üzerine eleştiri topladı.

Film boyunca hem Lola’nın hem de babasının geçirdiği gelişim kesinlikle ilham verici.

Aynı zamanda Lola ve en yakın arkadaşı ve en büyük destekçisi Samir karakteri (Sex Education’dan Sami Outalbali) arasındaki dostluk ve bağ da görülmeye değer.

7: Dramarama

Film, modernize bir açılma hikayesini konu alıyor.

Gene karakterinin açılma sürecini ve Ally (Danielle Kay), Rose (Anna Grace Barlow), Claire (Megan Suri) ve Nico (Nico Greetham) ile oluşturduğu dramatik arkadaş grubuyla yaşadıklarını izliyoruz.

Film, renkli, eğlenceli ve kesinlikle çok komik bir yapım olmasıyla beğenileri topluyor.

6: Supernova

Colin Firth ve Stanley Tucci’nin atmışlarına yaklaşan bir gay çifti canlandırdığı filmde çift için her şey yolundayken, Tusker (Stanley Tucci)’ın Alzheimer hastalığına yakalanması sonucu ilişkileri alt üst olur.

Hüzünlü ama mucizelerle dolu bir yapım.

5: Cowboys

Bir babanın transseksüel oğluyla yaşadığı ilham verici yolculuk…

Sally (Jillian Bell) ve Troy (Steve Zahn), çocukları Joe (Sasha Knight)’ın trans kimliğiyle ilgili farklı düşüncelere sahiptirler. Bu fikir ayrılıklara, kavgalara ve daha büyük karmaşalara yol açar.

Ailelerin izlemesi gereken yapımlardan biri.

4: Ammonite

Varlıklı bir ailenin kızı olan Charlotte (Saorise Ronan) melankolik bir dönem geçirmektedir ve bu süreçte Mary (Kate Winslet)’le tanışır.

Filmde ikili arasındaki, 1840’larda İngiltere’de yaşanan aşk hikayesi anlatılıyor.

3: Boy Meets Boy

Geçen gece kulüpte tanıştığı Johannes (Alexandos Koutsoulis)’e “Aynı erkekle birden fazla kez olamam.” Diyen Harry (Matthew James Morrison)’nin aşık olma hikayesidir.

Bana Adınla Seslen filmine benzeyen özellikleri olan yapımın sonu biraz tartışmalı..

Hem sinir bozucu hem de düşündürücü olan bu sonda izleyiciler hikayenin yarım kalmasından şikayetçi.

Bütün eleştirilere rağmen oyunculuğu ve işlenişiyle her dakikasına değecek bir yapım.

2: Hating Peter Tatchell

Ünlü İnsan Hakları ve LGBTİ+ hakları savunucusu Peter Tatchell’ın skandallarını ve hayatını anlatan filmdir.

Peter Tatchell’ın bir sürü ses getirmiş propogandası vardır.

1: Köpeğin Pençesi (The Power Of The Dog)

Çekimi ve oyuncuların başarılı işleriyle eşsiz bir film. Evli ve seksüelliğini çok kapalı yaşayan, sinirli bir kovboyla şehre yeni gelen güzel çocuğun hikayesi anlatılıyor.

Benedict Cumberbatch’i ilk defa bu kadar maskülen bir karakterde görüyoruz.

Başrollerini Phil Burbank (Benedict Cumberbatch) ve Peter Gordon (Kodi Smit-McPhee)’un paylaştığı bu başyapıtı kesinlikle izlemelisiniz. 

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir