Göz Kamaştırıcı LGBT Pulları

Bu pulların mesajı öyle çok da gizli saklı değil: Birleşmiş Milletler LGBT haklarını teşvik eden yeni bir set posta pulunu dağıttı. Birleşmiş Milletler'in dünyadaki üç büyük ofisinde pul basan ve bunları dağıtan posta servisinin olduğu çok bilinen bir şey değil. BM Posta İdaresi bu hafta yeni bir set posta pulu piyasaya sürdü- BM Free & Equal Kampayasıyla işbirliği …

Bu pulların mesajı öyle çok da gizli saklı değil: Birleşmiş Milletler LGBT haklarını teşvik eden yeni bir set posta pulunu dağıttı.

Birleşmiş Milletler’in dünyadaki üç büyük ofisinde pul basan ve bunları dağıtan posta servisinin olduğu çok bilinen bir şey değil.

BM Posta İdaresi bu hafta yeni bir set posta pulu piyasaya sürdü- BM Free & Equal Kampayasıyla işbirliği içerisinde, eşitliğe adanmış pullar…

Pullar üzerindeki eşcinsel çiftler, cinsiyet değişimini simgeleyen bir kelebek, biseksüelliği veya erdişiliği temsil etmesi muhtemel yarı beyaz yarı kırmızı bir insanı betimleyen pullar, LGBT insanları sanatsal bir biçimde ortaya koyuyor.

Verilen demeçte ” 5şubatta, BM Posta İdaresi, BM Free & Equal Kampanyasıyla işbirliği halinde lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender birey eşitliği adına altı set posta pulu dağıtacaktır.” ifadesi yer aldı.

“LGBT topluluğunun çeşitliliğini kutlayan yeni pullar, BM Posta İdaresi için de içerisinde LGBT teması bulundurması açısından bir ilk.”

BM İnsan Hakları ofisinin bir girişimi olan Free & Equal, homofobik ve transfobik şiddete ve ayrımcılığa karşı farkındalık oluşturmaya adanmış bir küresel eğitim kampanyasıdır.

Başlangıcından beri milyonlarca insanı ve organizasyonu LGBT bireylere yapılan ayrımcılığa karşı bilinçlendiren kampanya, aynı zamanda LGBT bireylerin haklarının korunması ve eşit muamele için çalışıyor.

BM, eşitliği “İnsan Haklarının temel prensibi” ve “ülkelerin korumakla ve geliştirmekle yükümlü olduğu” bir konu olarak ele alıyor.

Yine de, Zimbabwe adına konuşan Robert Mugabe’nin BM konuşmasında “Biz gey değiliz” diye bağırması gibi bu konuyu küçümseyen ülkeler de mevcut.

Yakın zamanda BM 193 üyesi için açıkladığı hedeflere yoksulluğu, iklim değişimini ve eşitliği ekledi ama baskılar sonucunda son safhada LGBT bireylere ilişkin açık maddeler taslaktan çıkarıldı.

UN Free & Equal Stamps series
UN Free & Equal Stamps series
UN Free & Equal Stamps series
UN Free & Equal Stamps series
UN Free & Equal Stamps series
UN Free & Equal Stamps series
UN Free & Equal Stamps series
UN Free & Equal Stamps series

Same sex families

 

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir