Şili’de Evlenen İlk Eşcinsel Çiftle Tanışın

Javier Silva ve Jaime Nazar, Şili'de yasal olarak evlenen ilk eşcinsel çift oldular. Törenden sonra yaptığı açıklamada Silva, "Şili'de evlenen ilk eşcinsel çift olmak bizim için bir onur, gurur verici bir şey. Bu, olabileceğini asla düşünmediğimiz bir şeydi." Dedi. Silva, iki çocuğunun da artık diğer çocuklarla aynı haklara sahip olacağı için çok mutlu olduğunu da …

Javier Silva ve Jaime Nazar, Şili’de yasal olarak evlenen ilk eşcinsel çift oldular.

Törenden sonra yaptığı açıklamada Silva,

“Şili’de evlenen ilk eşcinsel çift olmak bizim için bir onur, gurur verici bir şey. Bu, olabileceğini asla düşünmediğimiz bir şeydi.” Dedi.

Silva, iki çocuğunun da artık diğer çocuklarla aynı haklara sahip olacağı için çok mutlu olduğunu da sözlerine ekledi. Şimdiye kadar çiftin sadece birisi yasal olarak ebeveyn sayılıyordu.

“Birbirlerini seven iki ebeveyne sahip oldukları için ayrımcılığa maruz kalmayacakları daha iyi bir geleceğe sahip olabilecekler.”

Yarın göreve başlayacak olan Cumhurbaşkanı seçilen Gabriel Boric ise konuyla ilgili şunları söyledi,

“Yeni #EqualMarriage yasası uyarınca evlenen ilk çift oldukları için Jaime ve Javier’i tebrik ediyorum. Bütün insanlar için eşit hak ve özgürlüklere sahip bir Şili için ilerlemeye devam edeceğiz.”

Şili, Aralık ayında evlilik eşitliği yasasını kabul ederek, eşcinsel evliliği yasallaştıran 31. ülke olmuştu.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir