Karşınızda Yeniden Çekilen Kült LGBTİ+ Dizisi Queer as Folk!

Russell T Davies'in ikonik LGBTİ+ serisi, yeni nesle ilham vermek için geri döndü. Queer as Folk'un yeniden başlaması heyecanla beklenirken resmi olarak prömiyer tarihi ve ilk resimleri yayınlandı -ve eğer bize ihtiyacınız olursa Babylon'da olacağız bebeğim. 1999-2000 yılları arasında Birleşik Krallık'ta iki sezon yayınlanan ve 2000-2005 yılları arasında tekrar yayınlanan bir ABD versiyonuna ilham veren …

Russell T Davies’in ikonik LGBTİ+ serisi, yeni nesle ilham vermek için geri döndü.

Queer as Folk’un yeniden başlaması heyecanla beklenirken resmi olarak prömiyer tarihi ve ilk resimleri yayınlandı -ve eğer bize ihtiyacınız olursa Babylon’da olacağız bebeğim.

1999-2000 yılları arasında Birleşik Krallık’ta iki sezon yayınlanan ve 2000-2005 yılları arasında tekrar yayınlanan bir ABD versiyonuna ilham veren Russell T Davies’in kült LGBTİ+ serisinin yeniden çekimi, 9 Haziran’da Peacock’ta yayınlanacak.

İngiltere’de yayınlanacağı henüz onaylanmasa da Peacock, Sky’ın NOW TV hizmeti aracılığıyla İngiliz izleyicilere sunuluyor. İlk olarak 2018’de duyurulan Queer as Folk’un yeniden yayınlanması, Manchester ve Pittsburgh’dan New Orleans’a taşıyor ve burada “bir trajedinin ardından hayatları değişen çok çeşitli bir arkadaş grubunu” ele alıyor.

Dizide Devin Way, trajedinin topluluğunu sarstıktan sonra New Orleans’ta kalmak için bir neden bulan, büyüleyici ve bazen kaotik bir bağlılık fobisi olan Brodie’yi canlandırıyor.

Fin Argus, özgüveni gerçek dünya deneyiminden yoksun olduklarına inandığı, kendini beğenmiş bir lise öğrencisi olan Mingus’u canlandırırken, Jesse James Keitel, büyümek için mücadele eden trans bir parti kızı olan Ruthie’yi oynayacak.

Johnny Sibilly ise başarılı bir avukat olan Noah’a hayat verecek.

Başrol oyuncu kadrosunu tamamlayan diğer isimler ise dizide yazar ve yardımcı yapımcı olarak da görev yapan yıldız Ryan O’Connell. O’Connell, serebral palsili bağımsızlığa fazlasıyla hazır olan çalışkan öğrenci Julian’ı oynayacak.

Sex and the City yıldızı Kim Cattrall, Yellowjackets oyuncusu Juliette Lewis, Work In Progress yıldızı Armand Fields, America’s Next Top Model galibi Nyle Dimarco ve The White Lotus oyuncusu Lukas Gage de yardımcı rollerde yer alacak.

Yönetici yapımcı olarak görev yapan Russell T Davies yapımla ilgili şunları söyledi:

“1999’da başardıklarımızla gurur duyuyorum, ama tuhaf yıllardı, resmen bu bin yıl önceydi!”

“Topluluk olarak radikalleştik, keşfettik, açıldık ve yeni dünyalar bulduk, yeni düşmanlar ve yeni müttefikler elde ettik. Söylenecek çok şey var.”

Davies ekledi:

“2022 şovu daha çeşitli, daha vahşi, daha özgür ve daha öfkeli. Kısacası bir kuir şovunda olması gereken her şey mevcut.”

Stephen Dunn ise şunları söyledi:

“90’ların çoğu kuir çocuğu gibi, orijinal Queer as Folk ile benzersiz bir ilişkim vardı. Büyürken, benim gibi insanlarla iletişim kurmak için çaresizdim. İlk kez gerçekten görüldüğümü hissettim.”

“Gösteri yeni bir paradigma sundu – küresel bir sahnede kuir aşkı, aileleri ve toplulukları kabul edip kutlayabileceğimiz bir paradigma. Gerçekten ikonikti. Orijinal dizinin yaratıcısı Russell T. Davies’in bu mirası sürdürmem için bana güvendiği için onur duyuyorum.”

Dunn şöyle devam etti:

“Şu an için bu gösterinin çığır açan yeni bir versiyonunu oluşturmak istedim. Yeni Queer as Folk, Kuzey Amerika’daki en benzersiz kuir topluluklarından biri, New Orleans’ta geçiyor ve yeni dizinin, modern küresel izleyiciyi yansıtan yeni karakterlerden oluşan bir topluluktan oluşmasından son derece gurur duyuyorum.”

“Queer as Folk’u görebilen ve kendini daha az yalnız hisseden ya da artık kendini daha fazla desteklenip görüldüğünü hisseden bir kişi varsa, işimiz bitmiştir. Orijinalin gerçek ruhunda, şovumuz topluluğumuzun sert gerçeklerinden çekinmiyor, ancak her şeyden önce, dizi kuir hayatlar yaşayan insanlar hakkında.”

Baş yapımcı ve yazar Jaclyn Moore, Queer as Folk’un daha fazla oyuncu kadrosu, karakter ve hikaye çeşitliliğini genişleterek şunları söylüyor:

“İnsanların görüldüğünü hissettirmek için hikaye anlatımının gücüne derinden inanıyorum, ancak çoğu zaman sanatta kuir ve trans temsilinin aşırı uçlarla sınırlı olduğunu hissediyorum.

“Ya bağnaz bir toplumda cesurca hayatta kalan aziz kahramanlar olarak, ya da önceki bir dönemden havadan düşmüş gibi görünen iki boyutlu kuir kötü adamlar olarak gösteriliyoruz.”

“Queer as Folk ile, dağınık orta yerde yaşayan kuir karakterleri betimlemeyi amaçladık. Karmaşık insanlar, komik, sevecen, kusurlu ve bazen bencil ama yine de sevilmeye değer, yine de anlatılmaya değer.”

“Bir trans kadın olarak, sadece temel insanlığımızı savunan hikayeler anlatmayı geride bırakmak için adımlar atmaktan heyecan duyuyorum. Umuyorum ki Queer as Folk böyle bir adımdır.”

Queer as Folk, 9 Haziran 2022’de Peacock’da prömiyer yapacak.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir