Önüm Arkam Sağım Solum Hep AŞK!

​6-29 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da "360 Dereceden Aşk Festivali" var. Bu yıl 8.si gerçekleşen festivalde çeşitli mekanlarda düzenlecek etkinliklerle aşk konuşulacak, aşk dinlenecek, aşk izlenecek. Festivalin şubat ayında düzenlenecek olması herkesin aklına 14 Şubat Sevgililer Günü’nü getirse de bu festivalin içinde kırmızı kalpler, çiçekler, pahalı hediyeler gibi öğeler yok. Bunların yerine 360 derece ile her şeye …

​6-29 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da “360 Dereceden Aşk Festivali” var. Bu yıl 8.si gerçekleşen festivalde çeşitli mekanlarda düzenlecek etkinliklerle aşk konuşulacak, aşk dinlenecek, aşk izlenecek.

Festivalin şubat ayında düzenlenecek olması herkesin aklına 14 Şubat Sevgililer Günü’nü getirse de bu festivalin içinde kırmızı kalpler, çiçekler, pahalı hediyeler gibi öğeler yok. Bunların yerine 360 derece ile her şeye ve herkese duyulabilecek aşk yani aşkın tüm halleri simgeleniyor.

Festivalin küratörü Işık Gençoğlu festival manifestosunda amaçlarını şöyle dile getiriyor;

“…Bakılmayan o yeri biz anlatalım, bilinmeyeni biz görünür kılalım diye.
“Bu da mümkünmüş” dedirtebilmek için.
Salt maddede değil, manevi değerlerde de “aşkı” dile getirmek.
Cinsiyetler arası değil, kalpler arası aşkı görünür kılmak.
Dünyayı AŞK’a getirmek…”

Festivalin en ilgi çekici yönlerinden birisi de festivale Audrey Hepburn’ün oğlu Sean Hepburn Ferrer’in de katılıyor olması. “Dünyaya daha iyi günler gösterebilmenin mümkün olduğuna, güzellikleri gösterebildiğiniz takdirde, umut ve barışın geleceğine” inanan Hepburn festivale destek vermeye karar vermiş. Pera Palace Jumeirah Hotel’de 11 Şubat’ta Sean Hepburn Ferrer ve Elif Dağdeviren sohbetini kaçırmak istemeyebilirsiniz.

360 Dereceden Aşk Festivali’nin kapsamındaki ilgi çekici diğer etkinlikler ise; 11 Şubat’ta Galata Mevlevihanesi’nde “İlahi Aşk Gecesi”, 11-14 Şubat’ta “Lover’s Bazaar” Uniq’te, 12 Şubat’ta gündüz “Aşkı Konuşanlar” konferansı Kadir Has Üniversitesi’nde, 14 Şubat’ta gündüz “Dilek Balonları Etkinliği”, aynı gece Mercan Dede ve Hayko Cepkin ile “Love Concert”, 18 Şubat’ta “İstanbul Aşkı” sohbeti Pera Palace Hotel – Jumeriah’ta, 21-28 Şubat tarihleri arasında “Aşk Filmleri Maratonu”, Şubat ayı boyunca her cumartesi yapılacak tasavvuf sohbetleri ve daha pek çok etkinlik bu ay İstanbulluları bekliyor.

Bunların dışında festivalin programına buradan ulaşabilirsiniz.

AŞK dolu günler herkese…

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir