Malta Başbakanı Trans Bireylere Ücretsiz Uyumlama Ameliyatı Yapılacağını Söyledi

Robert Abela konuyla ilgili, "Yaptıklarımızla gurur duysak da daha fazlasının yapılması gerekiyor" dedi. Malta Başbakanı Robert Abela, ülkenin trans bireyler için ücretsiz uyumlama ameliyatı sunacağını doğruladı. Bu geniş kapsamlı reformlar Malta'da LGBTİ+ eşitliği hedefinin bir sonraki adımı ve Abela tarafından 10 Eylül Cumartesi günü Valetta'da düzenlenen Malta Onur etkinliğinde duyuruldu. Yerel bir radyo istasyonu olan …

Robert Abela konuyla ilgili, “Yaptıklarımızla gurur duysak da daha fazlasının yapılması gerekiyor” dedi.

Malta Başbakanı Robert Abela, ülkenin trans bireyler için ücretsiz uyumlama ameliyatı sunacağını doğruladı.

Bu geniş kapsamlı reformlar Malta’da LGBTİ+ eşitliği hedefinin bir sonraki adımı ve Abela tarafından 10 Eylül Cumartesi günü Valetta’da düzenlenen Malta Onur etkinliğinde duyuruldu.

Yerel bir radyo istasyonu olan ONE Radio’ya konuşan Başbakan şunları söyledi: “Sosyal reformun İşçi Partisi’ne kimliğini verdiğine inanıyorum.”

“Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü: “Dün benim, bakanların ve milletvekillerinin varlığı, çok şey yapmış olsak da daha fazlasını yapmamız gerektiği mesajını veriyor. “Yaptıklarımızla gurur duysak da daha fazlasının yapılması gerekiyor.”

Abela, İşçi Partisi’nin manifestosunda belirtildiği üzere, ücretsiz uyumlama ameliyatının “ulusal sağlık hizmetine yerleştirileceği, yani devletin prosedürü finanse edeceği” sözünü verdi.

Abel’in liderliğinde Malta, LGBTİ+ eşitliğine yönelik olarak, eşcinsel erkeklerin kan bağışında bulunmasına yönelik yasağın kaldırılacağının duyurulması da dâhil olmak üzere birçok önemli adım attı.

Haberle ilgili olarak Facebook üzerinden bir açıklama yapan Abel şunları söyledi

“Onur Haftası sadece son yıllarda başardıklarımızı gururla hatırlamamıza değil, aynı zamanda eşitlik için çalışmanın asla sona ermeyeceğini anlamamıza da hizmet etmelidir.”

https://www.instagram.com/p/CiVUfQtDLx3/?igshid=NmNmNjAwNzg=

“Bugün kan bağışına ilişkin yeni protokollerle bir başka seçim vaadimizi daha yerine getireceğiz” diyerek açıklamasına devam etti.

“Bu şekilde LGBTİ+ bireylere yönelik her türlü ayrımcılığı ortadan kaldıran daha adil protokollere sahip olacağız ve bir kişinin kan bağışında bulunabilmesi için gereken parametreler herkes için eşit olacak.”

Başbakan sözlerini şöyle tamamladı:

“Reformlar bu Hükümetin gündeminin en üst sıralarında yer almaya devam ediyor. Özellikle de eşitlik alanında.”

2021 itibariyle Malta, Uluslararası Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Trans ve İnterseks Derneği’nin (IGLA-Europe) Avrupa’daki LGBTİ+ hakları sıralamasında üst üste altıncı yıl da en üst sıradaki yerini korumaya devam etti.

Ayrıca IGLA-Avrupa sıralamasında Birleşik Krallık dokuzuncu sıradan onuncu sıraya geriledi.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir