Bu Sonbaharda Kaçırmak İstemeyeceğiniz 10 LGBTİ+ Filmi

Sonbahar filmleri geldi. Sonbaharın başlangıcı, genellikle ödüller için yarışan LGBTİ+ filmlerinin - Akademi'nin dikkatini çeken göz yaşartıcı, üst düzey sinema türünün zamanı geldiği anlamına gelir. Ancak temsiliyet türler arasında genişledikçe, kuir izleyiciler 2022'de daha eklektik bir sonbahar gösterim programına sahip olacaklar. Evet, hâlâ Oscar peşinde koşan popüler filmler var ama aynı zamanda büyük stüdyoların müstehcen …

Sonbahar filmleri geldi. Sonbaharın başlangıcı, genellikle ödüller için yarışan LGBTİ+ filmlerinin – Akademi’nin dikkatini çeken göz yaşartıcı, üst düzey sinema türünün zamanı geldiği anlamına gelir. Ancak temsiliyet türler arasında genişledikçe, kuir izleyiciler 2022’de daha eklektik bir sonbahar gösterim programına sahip olacaklar. Evet, hâlâ Oscar peşinde koşan popüler filmler var ama aynı zamanda büyük stüdyoların müstehcen romantik komedileri ve Pinhead’in dönüşünün de tadını çıkaracağız. Bu sezon seçim yapmakta zorlanıyoruz: animasyon maceraları ve dokunaklı belgeseller, heyecan verici romantizmler ve yürek burkan dramalar göreceğiz. Tarihe geçen filmlerden dehşet verici filmlere, işte izleme listenize almanız gereken 10 sonbahar filmi.

Bros (30 Eylül)

Bu mevsimin ilk yaprağı düşerken, başrolünü ve senaristliğini eşcinsel bir erkeğin üstlendiği, dünyanın sinemalarda gösterime giren ilk stüdyo romantik komedisini izleyeceğiz. Filmi Forgetting Sarah Marshall’ın senaristi Nicholas Stoller’la birlikte yazan komedyen Billy Eichner, açık sözlü komedi tarzını küçük ekrandan büyük ekrana güvenle taşıyor. Bros, duygusal olarak müsait olmayan bir müze küratörü/podcaster’ın (Eichner) yakışıklı bir avukata (Luke MacFarlane) aşık olmasını konu alıyor. Bros birçok açıdan başarılı: Büyüleyici derecede şehvetli bir romantik komedi, ama aynı zamanda Hollywood stüdyolarını ana akım LGBTİ+ temsili eksikliğinden dolayı eleştiren bir tür mizahla dolu. Sakın kaçırmayın.

Sirens (30 Eylül)

Sirens, Orta Doğu’nun ilk ve tek tamamı kadınlardan oluşan metal grubu Slave to Sirens’in hayatını ve kariyerini inceliyor. Belgesel öncelikle, karmaşık kişilerarası ilişkileri grubun işlevselliğini etkilemeye başlayan kurucu ortaklar ve baş gitaristler Shery Bechara ve Lilas Mayassi’nin etrafında dönüyor. Kurucu ortakların gerilim ve çatışmalarının ortasında grup, işsizliğin astronomik boyutlara ulaştığı ve eşcinselliğin suç sayıldığı Lübnan’daki devrimin sesi olmak zorunda kalıyor.

Hellraiser (7 Ekim)

Eşcinsel korku sinemacıları tarafından yaratılan pek çok ikonik korku figürü arasında, Clive Barker’ın Pinhead’i 1987’de ilk ortaya çıkışından bu yana en çok sevilenlerden biri. Şimdi, meşhur cehennem rahibi yeni iğneler ve yeni zamirlerle ölümden döndü. Hellraiser’ın Hulu’ya gelen bu yeniden başlatılmış versiyonunda Pinhead’i trans oyuncu Jamie Clayton (Sense 8, The L Word: Generation Q) canlandırıyor. Barker’ın The Hellbound Heart adlı romanından uyarlanan bu yeni güncelleme, bağımlılıkla mücadele eden genç bir kadın olan Riley’i merkezine alıyor. Lament Configuration olarak bilinen eski bir bulmaca kutusunu ele geçirdikten sonra, yanlışlıkla başka bir boyuttan gelen ve acımasız Pinhead tarafından yönetilen bir grup sadist doğaüstü varlık olan Cenobites’i çağırır. Pinhead, zeki ve güçlü, korkunç bir korku figürü olmuştur, bu yüzden Clayton’ın Doug Bradley’den devraldığı meşaleyi taşıdığını görmek kuir korku hayranları için inanılmaz derecede heyecan verici. 

Tár (7 Ekim)

İkonik Cate Blanchett, en iyi yaptığı şeyi yaparak eşcinsellere hizmet etmek için geri döndü: başka bir karmaşık lezbiyeni canlandırmak. Todd Field’in son psikolojik draması Tár’da Blanchett, müzik endüstrisinin heteronormativitesine bağlı kalmak zorunda kalmadan kariyerinin zirvesine ulaşmış, dünyaca ünlü EGOT ödüllü kurgusal bir besteci olan Lydia Tár’ı canlandırıyor. Film, Lydia Tár’ın başarısının, partneriyle (Nina Hoss) ilişkisinin ve narsist egosunun derinlemesine bir karakter analizi.

My Policeman (21 Ekim)

Bethan Roberts’ın romanından uyarlanan My Policeman, bir müze küratörü olan Patrick Hazlewood (David Dawson) ile aşk yaşamaya başlayan eşcinsel polis Tom Burgess’in (Harry Styles) hikâyesini anlatıyor. Ne yazık ki Tom, aşkını öğretmen eşinden (Emma Corrin) saklamak zorundadır. Dikişler yavaş yavaş çözülürken, Burgess’in aşk ittifakı test edilir. Açıkça LGBTİ+ olmayan bir aktörün oynadığı eşcinsel bir polis hakkındaki bir film tuhaf bir şekilde içinde bulunduğumuz çağa ayak uyduramıyor gibi görünse de, eşcinsel oyuncular ve ekip uyarlamaya özgünlük katmak için ellerinden geleni yapıyor. Tiyatro çalışmalarıyla tanınan Michael Grandage’ın ikinci uzun metrajlı filminde, açık eşcinsel oyuncular David Dawson ve Emma Corrin büyüleyici performanslar sergiliyor ve her ikisi de çiçeği burnunda Styles’ın etrafında tur atıyor.

Wendell & Wild (29 Ekim)

İkonik film yapımcıları Jordan Peele (Nope, Us, Get Out) ve Henry Selick (The Nightmare Before Christmas, Coraline), Selick’in önceki yönetmenlik çalışmalarının tarzında yepyeni bir stop-motion Cadılar Bayramı mücevheri sunmak için bir araya geliyor. Wendell & Wild, ürkütücü bir Katolik okuluna gönderilen sorunlu bir punk rock yetimi olan Kat Elliot’a (Lyric Ross) odaklanıyor. Doğaüstü olaylar meydana gelir ve çok geçmeden, istemeden de olsa iki entrikacı iblis kardeşi (Keegan Michael Key ve Jordan Peele) emirlerini yerine getirmeleri için çağırır. Film ayrıca bir animasyon filmindeki ilk trans erkek yardımcı karaktere yer vererek tarihe geçiyor. Kat’in Katolik Okulu’ndaki tek erkek çocuk olan Raul (Sam Zelaya), endişeli başrolle arkadaş olur ve paranormal macerasında ona yardımcı olur.

Strange World (23 Kasım)

2022 Disney’in LGBTİ+ temsili için şaşırtıcı bir yıl oldu. İşler bununla da bitmiyor: Stranger World, renkli ve tuhaf bir dünyada efsanevi bir yaratığı bulmak için maceraya atılmak zorunda kalan bir kaşif ailesi olan Clades’i takip ediyor. Ailenin merkezinde, bir yandan macera özlemi çekerken bir yandan da okul aşkı besleyen eşcinsel bir genç olan 16 yaşındaki Ethan Clade (Jaboukie Young-White) yer alıyor. Young-White’ın canlandırdığı Ethan, bir Disney Animasyon yapımında yer alan ilk eşcinsel karakter olma özelliğini taşıyor. İşin tuhafı, Young-White Disney+’daki Baymax mini dizisinde de eşcinsel bir satıcıyı canlandırmıştı; yani bu onun bu yılki ilk eşcinsel Disney rolü değil. Lizzo’nun deyimiyle, “Tam zamanı.”

The Inspection (18 Kasım)

Savaş gazisinden sinemacıya dönüşen Elegance Bratton, ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesini, deniz piyadesi acemi birliğindeki deneyimini anlatan yarı otobiyografik bir projeyle yapıyor. Homofobik annesi (Gabrielle Union) tarafından evlatlıktan reddedildiği için yıllarca evsiz kalan Ellis French (Jeremy Pope), erkek olmak ve eşcinsel kimliğinden sıyrılmak için Deniz Kuvvetleri’ne katılır. Şaşırtıcı bir şekilde, kendi kendine yansıyan dönüşüm terapisi olması gereken şey daha homoerotik bir deneyime dönüşür. 

The Whale (9 Aralık)

Samuel D. Hunter’ın sahne oyunundan uyarlanan Balina, eşini kaybettikten sonra kendini dünyadan soyutlayan, ölümün eşiğindeki 600 kiloluk eşcinsel bir İngilizce profesörü olan Charlie’yi (Brendan Fraser) anlatıyor. Kendisiyle hiçbir şey yapmak istemeyen öfkeli genç kızı (Sadie Sink) da dahil olmak üzere herkesten uzaklaşmıştır. Charlie’nin geçmişini ve trajik bugününü bir araya getiren Balina, insanların mutluluğu bulmak için yaptıkları fedakarlıklara ve bu yolda yakılan köprülere odaklanan duygusal açıdan sürükleyici bir film.

Spoiler Alert (16 Aralık)

Spoiler Alert, kocaları Michael Ausiello (Jim Parsons) ve Kit Cowan (Ben Aldridge) arasındaki gerçek hayattaki romantizmi dramatize ederken, ikincisinin ölümcül kanser nedeniyle yaklaşan ölümüyle boğuşuyorlar. Spoiler Alert: The Hero Dies adlı anı kitabına dayanıyor: Michael Ausiello’nun A Memoir of Love, Loss, and Other Four-Letter Words adlı anı kitabından uyarlanan film, çiftin birlikte geçirdikleri son yılı ve birlikte yaşadıkları varoluşsal duygu kasırgasını anlatıyor. Parson daha önce ne bir romantik drama yönetti ne de böyle bir rolde hassasiyeti keşfetti. Spoiler Alert ile Big Bang Theory yıldızının, özellikle de Ausiello ve Cowan’ın hikayesine aşina olan izleyicileri gerçek gözyaşlarına boğabilecek yeni bir yönünü görebiliriz.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir