British Airways Artık Erkek Personelin İş Yerinde Makyaj Yapmasına İzin Verecek

British Airways ilk kez erkek pilotların ve mürettebatın makyaj yapmasına ve küpe takmasına izin verecek. Güncellenen üniforma politikasını duyuran bir notta - 14 Kasım'da başlayacak - değişikliklerin personelin "cesur olmasına, gurur duymasına, kendi olmasına" izin vereceği ve yeni politikanın "cinsiyet, cinsiyet kimliği, etnik köken, geçmiş, kültür, cinsel kimlik veya başka bir şey ne olursa olsun …

British Airways ilk kez erkek pilotların ve mürettebatın makyaj yapmasına ve küpe takmasına izin verecek.

Güncellenen üniforma politikasını duyuran bir notta – 14 Kasım’da başlayacak – değişikliklerin personelin “cesur olmasına, gurur duymasına, kendi olmasına” izin vereceği ve yeni politikanın “cinsiyet, cinsiyet kimliği, etnik köken, geçmiş, kültür, cinsel kimlik veya başka bir şey ne olursa olsun herkes tarafından benimsenebileceğini” umduğu belirtildi.

Yeni politika, herhangi bir personelin küpe, takma, kirpik ve maskara takabileceğini ve ayrıca el çantası ve diğer aksesuarları kullanabileceğini söylüyor. Ayrıca “erkek topuzuna” da izin veriyor. The Guardian’a göre politika, personeli “doğal bir görünüm” yaratmaya ve makyaj söz konusu olduğunda “ince tonlar” kullanmaya teşvik ediyor.

Personelin siyah veya neon olmadığı sürece oje sürmesine de izin verilecek.

British Airways yaptığı açıklamada, “British Airways’teki tüm çalışma arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz ve kapsayıcı bir çalışma ortamına bağlıyız” dedi.

Havayolu, Virgin Atlantic’in Ekim ayında yaptığı gibi cinsiyete dayalı üniforma politikasını kaldıracak kadar ileri gitmedi. Virgin’de personel artık cinsiyet kimliklerine bakılmaksızın hangi üniformayı giymek istediklerini seçebiliyor. Virgin personelinin zamir rozeti takmasına da izin veriliyor.

Virgin bu güncellemeleri, iş yerinde bireyselliklerini kucaklamalarına izin verildiğinde personelin zihinsel refahının %49 arttığını ortaya koyan bir araştırmaya dayanarak yaptı. Ayrıca personelin mutluluğunun %65 oranında arttığı ve müşteri deneyiminin %24 oranında iyileştiği tespit etti.

British Airways ayrıca, çok daha katı bir kıyafet kuralına sahip olan Qatar Airways’in British Airways’in en büyük hissedarı olması ve aynı zamanda havayolu ile ortak bir güzergah işletmesi nedeniyle, makyaj politikasının Katar’da çalışan personel için serbestçe uygulanıp uygulanmayacağı konusunda yorum yapmadı.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir