Harry Potter’daki Profesör Sprout’dan Büyük Yemin

Miriam Margolyes eskiden ailesinin, kadınlarla yatmadığına dair Kitab-ı Mukaddes üzerine and içmesini istediğini belirtti. Harry Potter filmlerinde, Profesör Sprout rolüyle tanınan 74 yaşındaki Margolyes 50 yıla yakın bir süredir Heather Sutherland’ın partneri. Audioboom’a verdiği bir röportaj’da oyuncu, 1960’larda ailesine açılmasını anlattı: “Ailem eşcinsellere acır ve alaycı bir gözle bakardı – insanların oldukları gibi olmalarına dair …

Miriam Margolyes eskiden ailesinin, kadınlarla yatmadığına dair Kitab-ı Mukaddes üzerine and içmesini istediğini belirtti.

Harry Potter filmlerinde, Profesör Sprout rolüyle tanınan 74 yaşındaki Margolyes 50 yıla yakın bir süredir Heather Sutherland’ın partneri. Audioboom’a verdiği bir röportaj’da oyuncu, 1960’larda ailesine açılmasını anlattı:

“Ailem eşcinsellere acır ve alaycı bir gözle bakardı – insanların oldukları gibi olmalarına dair modern bir algıları yoktu.

Ve ben aileme söyleyemedim, yani sanırım 27 yaşıma kadar. Annem dehşete düşmüştü ve tiksinti ile bakıyordu. Daha sonra istemediğim halde babama söyledi.”

“Babama söyledi çünkü birbirleriyle her şeyi paylaşırlardı ve olabilecek en resmi şekilde bana bir daha bir kadınla yatmayacağıma dair Kitab-ı Mukaddes üzerine yemin ettirdiler.”

“İlginç bir şekilde babam bir doktordu ve ırkçılık gibi konularda oldukça aydın görüşlere sahipti. Ama eşcinsellik için….asla!”

Ailesine yönelik açıklamalarının ardından Margolyes hayatı hakkında devam etti:

“Eşcinselliği hayatımdaki her şeye yaptığım gibi büyük bir haz ve keyifle kucakladım”

“Bu benim için bir sorun değil – Ben oldukça mutluyum. Diğer herkesin de bu konuyla ilgili mutlu olmasını isterim.”

Ve son olarak partneri hakkında konuştu:

“Yaklaşık 50 yıldır bir partnerim var. Mutlu, aşık, keyifliyiz ve birbirimiz olduk, ve hala da öyleyiz.

“Hayattaki tek korkum onun benden önce ölmesi ya da benim ondan önce ölmem, ama bu ikisinden biri mecburen olacak. Tabii birlikte intihar etmeye sözleşmezsek. Ama onun bunu isteyeceğini hiç sanmıyorum!”

 

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir