Victoria’s Secret, Trans Modellerle Tarih Yazdı!

Victoria's Secret artık tamamen 21. yüzyılın bir parçası! Victoria's Secret Fashion Show, 29 yıllık tarihinde ilk kez sadece bir değil, iki trans modeli, Alex Consani ve Valentina Sampaio'yu dahil etti. 1995'ten beri devam eden ve 2001'den beri televizyonda yayınlanan Victoria's Secret Fashion Show'un bu yılki defilesinde, aralarında iki trans modelin de bulunduğu 52 model yer …

Victoria’s Secret artık tamamen 21. yüzyılın bir parçası!

Victoria’s Secret Fashion Show, 29 yıllık tarihinde ilk kez sadece bir değil, iki trans modeli, Alex Consani ve Valentina Sampaio’yu dahil etti.

1995’ten beri devam eden ve 2001’den beri televizyonda yayınlanan Victoria’s Secret Fashion Show’un bu yılki defilesinde, aralarında iki trans modelin de bulunduğu 52 model yer aldı.

Consani, şarkıcı Tyla sahne alırken podyumda yürüdü ve Sampaio efsanevi Kate Moss ile bir bölümde yürüdü.

Consani, Instagram’da etkinliği kutladığı bir paylaşımda “Küçük ben çığlık atıyor, teşekkür etmekten başka bir şey söyleyemiyorum” diye yazdı.

Sampaio kendi paylaşımında ise şunları söyledi,

“Bu anı ömür boyu hatırlayacağım. Victoria’s Secret ailesi dünyaya trans olmanın da podyumdaki diğer herkes kadar istisnai ve güzel olduğunu gösterdi. Kapsayıcılık, inşa ettiğimiz dünya için çok önemli ve ben gururla, sevgiyle ve gelecek nesle ilham verme umuduyla yürümekten onur duydum. Victoria’s Secret’a uzun zamandır kurduğum bir hayali gerçekleştirdiği için teşekkür ederim.”

Geçmişte Victoria’s Secret ile çalışan Sampaio, 2019 yılında VS Pink için bir fotoğraf çekimi gerçekleştirdiğinde marka için çalışan tarihteki ilk trans model olmuştu.

Consani, geçtiğimiz yıl Amazon Prime Video’da yayınlanan The Victoria’s Secret World Tour belgeselinin bir parçasıydı.

2018 yılında Victoria’s Secret pazarlama müdürü Ed Razek, markanın defilelerinde trans modellere yer vermemesi gerektiğini düşündüğünü söylemişti.

Razek, “Defileye transseksüel bir model koymayı düşünüp düşünmediğimizi ya da defileye büyük beden bir model koymayı düşünüp düşünmediğimizi soruyorsanız, düşündük, defilede transseksüellere yer vermemiz gerekmez mi? Hayır. Bence olmamalı. Peki neden olmasın? Çünkü bu gösteri bir fantezi. Bu 42 dakikalık bir eğlence programı. Olay bu.”

Razek 2019 yılında şirketten ayrıldı ve aynı yıl marka, yıllık defileyi iptal edeceğini duyurdu.

Honey Dijon

2023 yılında Amazon Prime Video’da yayınlanan The Victoria’s Secret World Tour özel programı, bu yıl şovun geri dönmesine yol açtı. Dünya Turu’nda trans sanatçı Edun Sodipo, müzisyen Honey Dijon ve modeller Ceval Omar ile Consani yer aldı.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir