Gürcistan Artık, LGBTİ+ Bireyler İçin Güvenli Bir Yer Değil!

Rainbow Migration'dan Minesh Parekh bir yazısında, "İçişleri Bakanlığı politikası, LGBTİ+ bireylerin giderek daha da düşmanca hale gelen LGBTİ+ karşıtı mevzuata rağmen, sığınma talep etme hakkını reddediyor" diyor. Geçtiğimiz ay Gürcistan hükümeti, LGBTİ+ bireylerin haklarını kısıtlamak amacıyla, eşcinsel evliliğin, cinsiyet onaylayıcı bakımın ve okullarda ve medyada 'LGBTİ+ propagandası' olarak algılanabilecek bilgilerin paylaşılmasının yasaklanmasını da içeren baskıcı …

Rainbow Migration’dan Minesh Parekh bir yazısında, “İçişleri Bakanlığı politikası, LGBTİ+ bireylerin giderek daha da düşmanca hale gelen LGBTİ+ karşıtı mevzuata rağmen, sığınma talep etme hakkını reddediyor” diyor.

REUTERS/David Mdzinarishvil

Geçtiğimiz ay Gürcistan hükümeti, LGBTİ+ bireylerin haklarını kısıtlamak amacıyla, eşcinsel evliliğin, cinsiyet onaylayıcı bakımın ve okullarda ve medyada ‘LGBTİ+ propagandası’ olarak algılanabilecek bilgilerin paylaşılmasının yasaklanmasını da içeren baskıcı yeni yasalar çıkardı.

VANO SHLAMOV / AFP

Bu hafta yapılacak parlamento seçimleri öncesinde, iktidardaki Gürcü Rüyası partisinin muhafazakâr görüşlü seçmenlere yönelik seçim konuşmasıydı ve Gürcistan’daki LGBTİ+ aktivistleri, yeniden seçilmeleri halinde hükümetin daha fazla baskı yapmasından korkuyor.

Bu nedenle Birleşik Krallık hükümetinin Gürcistan’ın yanı sıra Hindistan ve Arnavutluk gibi LGBTİ+ bireyler için güvenli olmayan diğer ülkelerdeki zulümden kaçan kişilerin sığınma taleplerine yönelik yasağı sürdürmesi endişe verici.

Bu yılın başlarında, bir önceki hükümet Gürcistan ve Hindistan’ı ‘güvenli’ devletler listesine eklemiş ve kişinin güvenliğine ilişkin herhangi bir bireysel değerlendirme yapılmaksızın sığınma taleplerini kabul edilemez saymıştı.

ABD’nin Gürcistan hükümetindeki üst düzey isimlere demokrasiyi baltaladıkları gerekçesiyle yaptırım ve seyahat yasağı uyguladığı ve Gürcistan’daki İngiliz Büyükelçiliğinin Gürcistan’ı “temel insan haklarını” baltalamakla eleştirdiği bir dönemde, Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı’nın resmi pozisyonu hala ülkenin LGBTİ+ bireyler için güvenli olduğu yönünde.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir