Apple ürünlerinin özellikle de iPhone'un pazardaki mutalağa yakın hakimiyeti beni her zaman rahatsız etmiştir. Bu sebeple farklı ve bir o kadar da iddialı telefonlar her zaman için daha ilgi çekici olmuştur benim için. Robin Phone da bu iddialı ürünlerden biri. "Daha akıllı telefon" sloganıyla yola çıkan Robin, kullanıcalara vaad ettiği özellikleriyle oldukça ilgi çekici. Bu …
Cebinizdeki Yeni Kahraman: Robin Phone
Apple ürünlerinin özellikle de iPhone’un pazardaki mutalağa yakın hakimiyeti beni her zaman rahatsız etmiştir. Bu sebeple farklı ve bir o kadar da iddialı telefonlar her zaman için daha ilgi çekici olmuştur benim için. Robin Phone da bu iddialı ürünlerden biri. “Daha akıllı telefon” sloganıyla yola çıkan Robin, kullanıcalara vaad ettiği özellikleriyle oldukça ilgi çekici. Bu özelliklerin başında Robin Phone’un “yetersiz depolama alanı” uyarısını tarihin tozlu sayfalarına gömme konusundaki iddiası geliyor. Android işletim sistemine entegre edilmiş cloud teknolojisini kullanan telefon, kendi üzerinde gelen 32GB depolama alanının bitmeye yüz tuttuğunu öngördüğü anda verilerinizi cloudda arşivlemeye başlıyor. Bunu yaparken ise tamamen “kullanıcıyı tanıyan algoritmalar” kullanıyor. Öyle ki sıkça kullandığınız galeri ögeleri ve uygulamalar arşivlenmiyor ki daha sonra kullanmak istediğinizde clouddan tekrardan indirmekle uğraşmayasınız. Bunun yerine tarafınızdan az kullanıldığını “fark ettiği” uygulamaları, resimleri, videoları vs. arşivliyor. Ne zaman neyi kullanacağım belli olmaz diyenlerdenseniz merak etmeyin. Arşivlenen ögelere erişim için kısayollar barındırıyor ve kısayollara tıkladığınızda aradığınız nesneye erişim kesinlikle uzun süreler almıyor. Dahası bu cloudda arşivleme işlemini telefonunuz wi-fi’a bağlı iken ve şarjdayken yapıyor. Böylece ne batarya ömrünüzden ne de internet paketinizden bir şey yitirmiyorsunuz. Telefon ayrıca “telefon içi arşivleme” de kullanıyor. Böylece hiç internet erişiminiz olmadan hatta uçak modundayken bile az kullanılan nesneler arşivlenip tekrar kullanıma hazır bir şekilde ve daha az yer kaplayarak barındırılabiliyor.
Telefonun teknik özelliklerine burdan ulaşmanız mümkün. Sıkıcı olmamak teknik özelliklere pek değinmeyeceğim ancak telefonun teknik anlamda kaliteli olduğu su götürmez bir gerçek. Bunların yanı sıra telefonun dizaynına gelecek olursak sadeliği ve kendina has tasarımı gerçekten göz alıyor. Oldukça basit geometrik şekiller üzerine göz alıcı ve dikkat çekici renkleri kullanan tasarımcılar gerçekten oldukça iyi bir iş çıkarmış. Şarj aleti bile tek başına yılın tasarımı ödülünün güçlü adaylarından.
Gelelim finansal özelliklere. Tüm bu harika özelliklere sahip Robin Phone 399 dolara satışta. Piyasadaki “makul özelliklere sahip” pek çok telefondan daha ucuz ve daha başarılı bir telefon olan Robin’in, her ne kadar geliştirilme aşaması yarım kalmış ve erken piyasaya sürülmüş bir ürün olduğu iddia edilse de iPhone’u tahtından etmemesi için hiçbir sebep yok.