İtalyan Mahkemesi Son Kararı Verdi!

Artık her çocuğun hem biyolojik hem de sosyal ebeveyni birbirinden ayrı olarak var olabilecek. Roma’da bir mahkeme, medeni hukukun getirdiği kısıtlamanın kalkmasının üzerinden bir hafta geçmeden, lezbiyen bir çiftin çocuk evlat edinme hakkı olduğuna karar verdi. Her ikisi de kadın olan çiftin avukatı, çiftin sahip olduğu çocuk için “ Artık her çocuğun, hepsi eşit ebeveynlik …

Artık her çocuğun hem biyolojik hem de sosyal ebeveyni birbirinden ayrı olarak var olabilecek.

Roma’da bir mahkeme, medeni hukukun getirdiği kısıtlamanın kalkmasının üzerinden bir hafta geçmeden, lezbiyen bir çiftin çocuk evlat edinme hakkı olduğuna karar verdi. Her ikisi de kadın olan çiftin avukatı, çiftin sahip olduğu çocuk için “ Artık her çocuğun, hepsi eşit ebeveynlik hakkı ve sorumluluğuna sahip olmak kaydıyla, hem biyolojik hem de sosyal ebeveyni olabilecek.” dedi. Çiftin sahip olduğu iki kız çocuğu yasal olarak aynı soyadını taşısa bile kardeş olarak kaydedilmeyecekler.

Yerel haber ajansları, çocukların, İtalya’da yalnızca evli çiftlere tanınan yapay döllenme yolu ile edinildiğine dair haber geçti. Başbakan Matteo Renzi, medeni hakların yanı sıra evlat edinme haklarının da yasalarla güvence altına alınacağı yolunda söz vermiş, fakat bu çıkış katolik kilisesi ve parlemento muhalefeti tarafından sert bir şekilde karşılanmıştı. Yasa, evlat edinme hakkı dışarıda bırakılmak kaydıyla geçti ve geri kalanı ise bir alt meclise iletildi. İtalya, an itibariyle gay evlilik hakkını tanımayan son büyük Avrupa ülkesi.

Kabinenin önde gelen bakalarından biri ise geçtiğimiz haftasonu, evlat edinme haklarının gay çiftlere ve bekarlara tanınması yolunda adım atılmaya başlandığı konusunda bir açıklama yaptı.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir