Üçlü Bir İlişkide Üç Gay Erkek: Peki Ama Nasıl?

Çokaşklılık, çokeşlilik veya üçlü… Nasıl adlandırırsanız adlandırın, üç erkeğin birbirine adanmış bir ilişkiyi sürdürebilmesi gerçek hayatta son derece nadir rastlanan bir durum. Aynı anda birden fazla insanla seks yapmak pek çok insan için rastlanılabilir olsa dahi, birbirine adanmış bir üçlü ilişki, sıradan olmaktan çok uzak. Yine de bu sıradan olan şeyler, Louis, David ve Sam’le …

Çokaşklılık, çokeşlilik veya üçlü… Nasıl adlandırırsanız adlandırın, üç erkeğin birbirine adanmış bir ilişkiyi sürdürebilmesi gerçek hayatta son derece nadir rastlanan bir durum. Aynı anda birden fazla insanla seks yapmak pek çok insan için rastlanılabilir olsa dahi, birbirine adanmış bir üçlü ilişki, sıradan olmaktan çok uzak. Yine de bu sıradan olan şeyler, Louis, David ve Sam’le tanıştığınızda altüst olacak.

Kuzey Londra’daki apartman dairelerinde röportaj veren üçlü, birlikteliklerinin aksine son derece mütevazı bir hayata sahip. Sorulası sorular arasında utanıp utanmadıkları veya sözlü saldırırlara maruz kalıp kalmadıkları olsa da, bir anda konuşkan tavırları ile bu havayı dağıtıyorlar. Rahat, eğlenceli ve son derece konuşkan üçlü, özel hayatları ile ilgili sorulan soruları ise büyük rahatlıklta yanıtladı.

2015’te aynı gece kulübünde tanışan üçlüden Sam, “İnsanlar üçlü ilişkiden bahsedilince yalnızca cinsel ilişkiyi akıllarına getiriyorlar. Ama bizle tanışıp biraz zaman geçirince bunun oldukça normal olduğunu düşünmeye başlıyorlar.” diyor. İlişkileri dışarıdan ise, birbirine bağlı ama bağımsız bireyler olarak bir arada bulunmaları şeklinde görülüyor.

54 yaşındaki David ve 47 yaşındaki Louis 7 yıldır birlikte. İngiltere’de yaşamakta olan Louis, Hong Kong’lu. Asya’ya geri dönmeyi planlayan Louis’nin planları, aslen İsrailli olan David ile tanışınca değişiyor tabi. Kısa sürede aynı eve taşınıp bir hayat sürmeye başlayan çift, bir sene kadar önce bir üçüncü aramaya karar veriyor. “İlişkimiz bir durağanlığa girmişti.” diyor David. Birbirlerine bağlı kalarak ama aralarına bir üçüncü kişiyi almayı amaçlayarak hareket ediyorlar. Sonrasında Sam ile tanışmışlar. David, “Monogam bir çifttik başlarda, sonra farklı şeyler denemeye başladık. Ama bir şeyler eksikti.” diyor. Sam’in daha önce buna benzer bir ilişki deneyimi olmamasına rağmen kolay alıştıklarını söylüyorlar.

Sam’in de oldukça girişken ve istekli bir şekilde girdiği bu ilişki için önceden pazarlık yaptığını söylüyorlar. Kısa sürede birbirleriyle iyi anlaşmaya başlayan üçlüden David ve Louis ise Sam ile tanışmalarının tam bir sürpriz olduğunu anlatıyor. Aslında kendi yaşlarında birini bulacaklarını düşünen David, “Eh, ama kimle anlaşabileceğini de kestiremiyorsun tabi.” diyor. Ne mutlu ki istedikleri şeyler benzerdi ve iyi anlaştıkları süre sonunda da Sam de onlarla aynı eve taşındı. Tartışmalarla geçen ilk günlerin büyük bir kafa karışıklığı ve ne olduğunu anlayamamaktan kaynaklı olduğunu söylüyorlar. David’in sözleri ilişkiyi tanımlar nitelikte:

“Her ikimizin de Sam’le olan ilişkisini geliştirmesi gerekti. Yeni birinin sınırlarını tanımak, test etmek hep bir ilişkinin ayrılmaz parçası. Ama tabi ki bu durum üç kişi olduğunuzda daha yoğun ve kompleks bir hâl alıyor.”

louis_sam_david_2

Önce ilk üç ay için ne tartışma yaşarlarsa yaşasınlar bir arada yaşamayı denemeyi kararlaştıran üçlü, bu vazgeçip gitmeme anlaşmasını bir üç ay daha uzatmışlar sonra. Yeni bir eve taşınıp burayı da ilişkilerine uygun bir şekilde düzenlemek de her şeyin daha oturaklı bir hâl almasını sağlamış.

İlişki seçimleri dolayısıyla utangaç veya aşağılanmış hissetmiyorlar. Hatta tüm arkadaşlarının da görebileceği ortak bir instagram hesapları bulunmakta. Tabi olayı ailelerine açmak o kadar da kolay olmamış. David, 30 yaşındaki kızının duruma başlangıçta biraz garip baktığını söylüyor. “Ama sonraları o da alışmaya başladı. Hatta bizi düğününe çağırdı. Oradaydık ve son derece iyiydik de. Kızım şimdi durumu çocuklarına nasıl açıklayacağını düşünüyor.” diyor David.

Bu renkli ve değişik yaşam tarzı seçiminin pek çok kişi tarafından normal karşılanmayacağını bilseler de, hayatlarını dolu dolu ve tüm renkleriyle yaşamaya devam ediyorlar. Üçlü bir ilişkiye yepyeni bir boyut kazandıran Sam, David ve Louis, hayatlarının hiç de sıradan olmadığını ama bolca kahkaha dolu son derece eğlenceli bir yaşantıları olduğunu ekleyerek bitiriyorlar röportajı. Tabi onlar için tüm bu ilişkinin olayının bu olduğunu da söylemeyi ihmal etmiyorlar.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir