Obama: LGBT Karşıtı Yasalar Kalksın!

Barack Obama, son kez Amerika Birleşik Devleti başkanı olarak yaptığı İngiltere ziyaretinde, North Carolina gibi eyaletlerdeki LGBT karşıtı yasaların yürürlükten kalkması gerektiğini duyurdu. Başkan Obama, İngiltere’ye yaptığı resmi ziyarette, kraliçeyle olacak görüşmesinden ve İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde kalması gerekliliğinden bahsetti. Obama aynı zamanda hassas bir noktaya daha parmak bastı. Son günlerde, North Carolina ve Mississippi gibi …

Barack Obama, son kez Amerika Birleşik Devleti başkanı olarak yaptığı İngiltere ziyaretinde, North Carolina gibi eyaletlerdeki LGBT karşıtı yasaların yürürlükten kalkması gerektiğini duyurdu.

British Prime Minister David Cameron and US President Barack Obama hold a joint press conference at Lancaster House on May 25, 2011 in London, England. The 44th President of the United States Barack Obama and First Lady Michelle Obama are in the UK for a two day State Visit at the invitation of HM Queen Elizabeth II. Last night they attended a state banquet at Buckingham Palace and today’s events include talks at Downing Street and the President will address both houses of Parliament at Westminster Hall.

Başkan Obama, İngiltere’ye yaptığı resmi ziyarette, kraliçeyle olacak görüşmesinden ve İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde kalması gerekliliğinden bahsetti. Obama aynı zamanda hassas bir noktaya daha parmak bastı. Son günlerde, North Carolina ve Mississippi gibi eyaletlerde yürürlüğe giren LGBT karşıtı yasaları eleştirdi.

Western Kentucky v Mississippi Valley State

Bahsedilen bu yasalar LGBT bireylerinin özgürlüklerini kısıtlayıp dini inanç üzerinden birey ayrımcılığı yaparken aynı zamanda trans bireyler üzerindeki baskıları da artırıyor.

Londra’daki basın konferansında Başkan Obama, LGBT haklarını kısıtlayan yasaların yanlışlığına vurgu yaptı.

Obama: “ Örnek olarak gösterdiğim eyaletlerdeki yasaların kabulünün yanlış olduğunu ve geri çekilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yasalar hem politikaya hem de halkın bir kesiminin güçlü duygularına karşı çıkmakta.” dedi.

Obama’nın açıklamaları aynı zamanda, bu tarz yasalara karşı gay bireyleri uyarır nitelikte.

 

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir