Asla Dinlenmemesi Gereken 7 Yaygın İlişki Tavsiyesi

Bazen çok bilge görünen ve uzun yıllardır süregelen deyişler oldukça çağ dışı ya da tamamen yanlış olabiliyor. Bütün konularda olduğu gibi ortalıkta ilişkiler hakkında da bir sürü tavsiye dolaşıyor, herkes birbirine bir şekilde yorumda bulunup, tavsiyeler veriyor. İnsanlar bunun iyi bir şey olduğunu düşünseler de bu tarz yanlış tavsiyeler yardım etmekten çok ilişkilere zarar veriyor. …

Bazen çok bilge görünen ve uzun yıllardır süregelen deyişler oldukça çağ dışı ya da tamamen yanlış olabiliyor. Bütün konularda olduğu gibi ortalıkta ilişkiler hakkında da bir sürü tavsiye dolaşıyor, herkes birbirine bir şekilde yorumda bulunup, tavsiyeler veriyor. İnsanlar bunun iyi bir şey olduğunu düşünseler de bu tarz yanlış tavsiyeler yardım etmekten çok ilişkilere zarar veriyor. Duyduğunuz anda dinlemeyi bırakmanız gereken tavsiyelerden 7 tanesini sizler için derledik.

1. “Denizde daha bir sürü balık var.”

01

Her ne kadar bir sürü eş cinsel erkek ve kadın olsa da, maalesef ki bizim sayımız düz cinsel nüfusa göre az, özellikle de küçük bir yerleşim yerinde yaşıyorsanız. Tabi ki bu tam anlamıyla size mutlu etmeyen ve sizin için doğru olmayan bir ilişkiye razı olmanız anlamına gelmiyor. Ancak sadece daha sonra bir erkek ya da kadın bulmak konusunda biraz zorlanabilirsiniz demek. Bu sebeple sizin için iyi olan birini “denizde daha bir sürü balık var” diyerek bir kenara atmamalısınız. Ayrıca eğer daha önce “balığa çıktıysanız” biliyor olmalısınız ki denizde milyonlarca balık olmasına rağmen bazen sadece bir tane yakalamak bile oldukça zor olabiliyor.

2. “Bir sonraki erkek arkadaşınla bir randevu uygulamasında tanışamazsın.”

02

Sadece takılmak için yapılan buluşmalar ya da tek gecelik kaçamaklar bazen ciddi ilişkilere dönüşebilir. Bu yüzden başkalarının sizlere sizin için özel olabilecek bir kişiyle Grindr ya da Hornet gibi uygulamalarda tanışamayacağınızı söylemesine izin vermeyin. Kesinlikle tanışabilirsiniz, sadece bu tarz bir duruma açık olmanız gerek.

Eğer kendimizden örnek vermemiz gerekirse, herkes etrafında ya da bizzat kendinen en azından bir kere Hornet’te ya da Grindr’da başlayan bir hikayenin mutlu sonla bitebildiğini tecrübelemiştir.

3. “Ancak aramayı bıraktğınızda birini bulabilirsiniz.”

03

Bu saçma tavsiyeyi kim ortaya çıkardıysa her şey onun suçu!

Kendiniz için doğru olan erkeği ya da kadını ancak piyasaya çıkarak bulabilirsiniz. Randevulara gitmeniz, ortamlara girmeniz, partilere takılmanız gerekiyor çünkü orda da sizin gibi bekar ve eşcinsel olan insanlar olabilir. Bu tavsiye belki de sadece birini bulmak konusunda kendinize çok baskı yapmamanız gerektiğini vurgulamak istiyordur. Bu yüzden dışarı çıkın, bol bol eğlenin, yeni insanlarla tanışmaya açık olun. Sadece birini bulmak amacı taşımayın çünkü olumsuz bir sonuç sizi hayal kırıklığına uğratabilir.

4. “Bir ilişkiyi yürütmek çok zor bir iştir.”

04

Evet biraz zor olabilir ilişkiler ama söylendiği kadar da değil. İlişkiler için çabalamak gerekir, kavgalarda alttan almak gerekir evet bunlar zordur ama bunlar her gün olmaz ve sağlıklı ilişkilerde sizi yoracak derecede yoğun değildir. Zamanınızın daha çoğunda mutlu olmanız gerekir. Sizin ya da partnerinizin sırtındaki yük fazla olmamalı. Tabi ki problemler her zaman olacaktır ama bu size içine gireceğiniz her ilişkiyi sorgulatmamalı.

5. “İlişkiye bir isim vermeye gerek yok.”05

Bu seferki gerçekten çetrefilli. İlişkiye isim vermemek kötü bir şey olmak zorunda değil elbette ama iletişim eksikliğine yol açtığı kesin. Başkalarıyla görüşüyor musunuz? Başka insanlarla yatma özgürlüğünüz var mı? Başka birisiyle takılsa rahatsız olur musunuz? Bu sebeple ilişkiye isim verilmese bile ilişkilerde sınırların ve beklentilerin açıkça ifade edilmesi gerekir.

6. “Kesinlikle tek eşli olmalı ya da evlenmelisiniz.”

06

Neden? Herkes mutlu olduğu şekilde ilişki tarzını belirlemeli ve onu yaşamalı. Eğer hem partneriniz hem siz tek eşli olmak isterseniz tek eşli olmak da makuldür. Ama sadece insanlar yanlış olduğunu düşünür ya da topluma uygun değildir diye çok eşli ilişkiler yaşamıyorsanız korkmayın. Bu hayat sizin.

7. “Elde edilmesi zor birini oynayın.”

00

Sakın bunu denemeyin. 16 yaşında işe yarayan bir taktik olabilir belki ama artık bir yetişkinsiniz. Kim olduğunuzu saklayıp başkası gibi davranmayın. İnsanlar hoşlanılmaktan hoşlanır. Sadece özgüveni düşük insanlar “elde edilmesi zor”u oynayan kişilere ilgi duyar.

Herkese ilişkilerinde kolaylıklar diliyoruz.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir