Londra Üniversitesi Senato Evinde LGBT Bayrağı

Londra Üniversitesi bu hafta Dijital Onur için Gökkuşağı Bayrağı astı. Böylece gökkuşağı bayrağı tarihi Senato Evi binasında ikinci kez dalgalanıyor. Dijital Onur, eşitlik ve çeşitliliği kutlayışı açısından türünün ilk örneği. Tüm hafta sürecek kutlamanın ardından Dijital Onur 30 Nisan’da sona erecek. İzlemek isteyen herkes için Heaven, Londra’da gün boyu yaşanacak partiler, tartışmalar ve eğlenceler online …

Londra Üniversitesi bu hafta Dijital Onur için Gökkuşağı Bayrağı astı.

Böylece gökkuşağı bayrağı tarihi Senato Evi binasında ikinci kez dalgalanıyor.

Dijital Onur, eşitlik ve çeşitliliği kutlayışı açısından türünün ilk örneği. Tüm hafta sürecek kutlamanın ardından Dijital Onur 30 Nisan’da sona erecek. İzlemek isteyen herkes için Heaven, Londra’da gün boyu yaşanacak partiler, tartışmalar ve eğlenceler online olarak da yayınlanacak.

Şimdi Bloomsbury’nin kalbinde, Senato Evi’nde gökkuşağı bayrağı dalgalanıyor.

Geçtiğimiz yıl Londra Üniversitesi, Homofobi, Transfobi ve Bifobi’ye karşı düzenlenen uluslararası güne destek göstermek için çatısına gökkuşağı bayrağı asmıştı. Bu bayrak özellikle o gün için hazırlanmıştı.

Genellikle Londra Üniversitesi bayrağı haftanın 7, yılın 365 günü sergilenir; yalnızca özel günlerde ve tatillerde veya yardımcı rektörün vefat gününde yarıya indirilir. İngiliz bayrağı ise Kraliçe’nin doğum günü gibi özel günlerde asılır.

Londra Üniversitesi’nden bir konuşması: ‘Eşitliğin ve çeşitliliğin desteklenmesi üniversitenin kuruluş prensipleriyle bağdaşıyor. Londra Üniversitesi’nin tüzüğündeki: “Üniversite hiç kimseyi ırkına, milliyetine, etnik kökenine, cinsel yönelimine, medeni haline, engellilik durumuna, yaşına, dinine, sosyal geçmişine ya da politik inançlarına göre yargılamamalıdır.” maddesi de bunu açıklar nitelikte.’

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir