Gay Babaların Çocukları Harika Durumda, Teşekkürler!

Amerikan Pediatri Akademisi’nin yürüttüğü çalışmaya göre, gay babaların çocukları düzcinsel ailelerin çocukları kadar uyumlu ve başarılı. “Gay Ebevenylere Sahip Çocukların Tecrübeleri” isimli çalışma 732 Amerika’nın 47 eyaletinde 732 gay babanın cevaplarını analiz etti. Ebeveynlerin %88’i çocuklarının mutsuz ya da depresif olmadığını söyledi. Diğer bulgular ise şöyle: Katılımcıların %72’si çocuklarında “aşırı kaygı” sorunu olmadığını söylerken bu oran …

Amerikan Pediatri Akademisi’nin yürüttüğü çalışmaya göre, gay babaların çocukları düzcinsel ailelerin çocukları kadar uyumlu ve başarılı.

“Gay Ebevenylere Sahip Çocukların Tecrübeleri” isimli çalışma 732 Amerika’nın 47 eyaletinde 732 gay babanın cevaplarını analiz etti. Ebeveynlerin %88’i çocuklarının mutsuz ya da depresif olmadığını söyledi.


Diğer bulgular ise şöyle:
Katılımcıların %72’si çocuklarında “aşırı kaygı” sorunu olmadığını söylerken bu oran genel nüfusta %75’e kadar çıkıyor.
Çocukların %36’sı heteroseksüel ilişkide, %38’i evlat edinmeyle ve %14’ü taşıyıcı annelikle dünyaya geldi.
Ebeveynlerin büyük kısmı çocuk evlat edinirken, çocuğun vesayetini alırken ya da taşıyıcı anne bulmakta sıkıntı çektiklerini söyledi.
Ebeveynlerin 3’de 1’i çocuklarının zorbalığa ve dalga geçilmeye maruz kaldığını söyledi.
Çalışma; ebeveyn-çocuk ilişkisinde, çocukların genel sağlığında ya da duygusal gelişiminde gay ebeveyne sahip çocukların heteroseksüel ebeveyn çocuklarıyla arasında bir fark olmadığını ortaya çıkardı.
Yani gayler sevgi dolu, sorumlu ve ilgili ebeveynler olabiliyor, tıpkı tüm insanlar gibi.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir