Mastürbasyon Yapmak Daha Sağlıklı Olmanızı Sağlayabilir

Harika bir stres azaltma yöntemi olmasının yanı sıra, mastürbasyon yapmak sağlığınıza pek çok açıdan yarar sağlıyor. European Urology’de yayınlanan yeni bir çalışma, 30,000 erkeği neredeyse 20 yıl boyunca inceledi ve daha çok mastürbasyon yapan erkeklerin prostat kanserine yakalanma riskinin daha az yapanlara oranla daha düşük olduğunu ortaya çıkarttı. Aynı zamanda gençken daha çok mastürbasyon yapanların …

Harika bir stres azaltma yöntemi olmasının yanı sıra, mastürbasyon yapmak sağlığınıza pek çok açıdan yarar sağlıyor.

European Urology’de yayınlanan yeni bir çalışma, 30,000 erkeği neredeyse 20 yıl boyunca inceledi ve daha çok mastürbasyon yapan erkeklerin prostat kanserine yakalanma riskinin daha az yapanlara oranla daha düşük olduğunu ortaya çıkarttı.


Aynı zamanda gençken daha çok mastürbasyon yapanların ileride sağlık problemleri yaşama ihtimali de düşüyor.
40’lı yaşlarda düzenli olarak mastürbasyon yapan erkeklerin prostat kanserine yakalanma ihtimalleri diğerlerinden %22 daha düşük.
Araştırmada yer alan Jennifer Rider: “Boşalma sıklığı bir anlamda erkeğin genel sağlık durumunu yansıtıyor. Kendini tatmin etmek ve güvenli seks yapmak prostat kanseri riskini azaltmada önemli bir strateji olabilir.”
Bu yılın başlarında, bir başka araştırma da homoseksüel ilişkiye girmiş heteroseksüel erkek sayısının şaşırtıcı derecede yüksek olduğunu açığa çıkartmıştı.


Hastalık Önleme ve Kontrol Servisi’nin yaptığı ankette, katılımcılara cinsel tecrübeleriyle iligili sorular yöneltilmişti. Yaşları 18 ile 44 arasında değişen 9,000 katılımcıya aynı zamanda cinsel yönelimlerini nasıl tanımladıkları da sorulmuştu.
Araştırma sonuçlarında, kendini heteroseksüel olarak tanımlayan erkeklerin 2.3%’ü daha önce homoseksüel ilişki yaşadığını belirtmişti.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir