Bu Yıl Bizi Heyecanlandıracak 5 Bağımsız LGBT Filmi

2016 LGBT filmleri adına oldukça doyurucu bir yıl olacak. GLADD’a göre, 2015 yılında sadece 8 film LGBT kapsamında testi geçebilmişti. Umuyoruz ki 2016 bu anlamda daha başarılı bir yıl olacak. İşte bizi bu sene heyecanlandıracak 5 bağımsız LGBT filmi: As You Are 1990’ların başını konu alan film, üç gencin ilişkisini, polis soruşturmasında ortaya çıkan bambaşka …

2016 LGBT filmleri adına oldukça doyurucu bir yıl olacak.

GLADD’a göre, 2015 yılında sadece 8 film LGBT kapsamında testi geçebilmişti. Umuyoruz ki 2016 bu anlamda daha başarılı bir yıl olacak. İşte bizi bu sene heyecanlandıracak 5 bağımsız LGBT filmi:

  • As You Are

1990’ların başını konu alan film, üç gencin ilişkisini, polis soruşturmasında ortaya çıkan bambaşka hatırlarla ele alıyor. Owen Campbell ve Amandla Stenberg gibi yıldızları barındıran As You Are, 23 yaşındaki Miles Joris-Peyrafitte’in de adını duyurduğu ilk film.

  • Happy Birthday, Marsha!

Kısa film niteliğindeki Happy Birthday, Marsha!, cinsiyet değiştiren bir ressam ve aktivist olan Marsha P. Johnson’ı, 1969 New York City’sinde ele alıyor. Aynı zamanda filmde, Independent Spirit Ödülü’ne sahip Mya Taylor’ı Johnson rolünde izliyoruz.

  • Spa Night

Film, kendi zorunlulukları adına göçmen ailesini razı etmek için mücadele eden Koreli-Amerikalı bir genci işliyor. Gelişmekte olan cinsel isteklerini, Los Angeles’da gaylerin birleşme noktası olan bir yeraltı kaplıcasında keşfeden gencin hikayesi oldukça ilginç.

  • Suited

Belgesel niteliğindeki Suited, Brooklyn’deki, cinsiyet değiştiren ve belli bir kalıba bağlı olmayan bireylere takım elbise tasarlamasıyla tanınan şirket, Bindle & Keep’ in hikayesine odaklanıyor.

  • Two Soft Things, Two Hard Things

Film, Kanada’nın Nunavut bölgesindeki küçük bir grubun LGBT Pride kutlamalarına nasıl hazırlandıklarını irdeliyor ve sömürgeleşmeyle dinin halkın cinselliğe ve aile yapısına olan geleneksel bakış açısını nasıl bozduğuna değiniyor. Film konusunu, geçmişinden utanmayan yeni nesil Nunavut LGBT bireyleriyle işliyor.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir