İzleyin: İranlı Namacky’nin Ailesine Açılma Hikayesi

Eric Namaky ailesine gay olduğunu söylediğinde evden atılmıştı. Ancak ailesi, hayatlarını değiştirecek bir yolculuğa çıkmak üzere olduklarını bilmiyorlardı. Namaky: ‘Ailem daha özgür bir hayat sürmek için İran’dan Amerika’ya göç etmiş. Özgürlüğün önemini onlardan öğrendim.’ Şunu söyleyebiliriz ki Namaky’nin istediği kişi olma kararlılığı ailesinin İran’daki mücadelelerinden ilham almış. Başta oğullarını reddetseler de, Namaky’nin cesaretinden etilenip kendi …

Eric Namaky ailesine gay olduğunu söylediğinde evden atılmıştı. Ancak ailesi, hayatlarını değiştirecek bir yolculuğa çıkmak üzere olduklarını bilmiyorlardı.

Namaky: ‘Ailem daha özgür bir hayat sürmek için İran’dan Amerika’ya göç etmiş. Özgürlüğün önemini onlardan öğrendim.’

Şunu söyleyebiliriz ki Namaky’nin istediği kişi olma kararlılığı ailesinin İran’daki mücadelelerinden ilham almış. Başta oğullarını reddetseler de, Namaky’nin cesaretinden etilenip kendi ‘kabullenme’ yolculuklarına çıkmışlar.

‘I’m From Driftwood’ isimli LGBT hikaye arşivinde Namaky’nin hikayesini okuyabilirsiniz. Namaky, Ohio’dan yaşadığını söylüyor ve ailesinden bahsediyor. Ailesi 1979 yılında Tahran’da yaşarken Şah, aile için yakalanma ve öldürülme emri veriyor. Aile Tahran’dan önce Türkiye’ye, sonra Paris’e ve en son da Cincinnati’ye gidiyor ve oraya yerleşiyorlar.

Ancak Namaky’nin lisedeyken gay olduğunu açıklaması ile mutlu aile hayatları sallantıya uğramış. Namaky: ‘Babam çok kızmıştı. Bana söylediği şey: “Hayatını bu şekilde yaşayamazsın. Ya kendini değiştirirsin ya da buradan gidersin.” idi. Ben de evi terk ettim.’

Aradan birkaç yıl geçtiğinde ise her şey farklı görünüyordu. Namaky ailesini New York’daki yeni evini görmeleri ve eski arkadaşıyla tanışmaları için çağırdı. Sonrasında hep birlikte sohbet ettiler ve Namaky’nin dediğine göre ailesi onu artık %100 destekliyordu.

‘Bağları koparmak bize göre değil.’

Namaky’nin hikayesini kendi sözleriyle izleyin:

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir