Gay Topluluk Facebook, Twitter ve Youtube’a Dava Açacak

Yahudi Öğrenciler Birliği çıplaklık üzerine yönetmelikleri olan sosyal medya kanallarını "Nefret Söylemleri" için de yönetmelik çıkartmaları için mahkemeye verecek. 31 Mart - 10 Mayıs arası yaklaşık 600 adet ırkçı, anti-semitist, homofobik veya terör destekçisi paylaşımı engellemekte etkili olamayan bu kanalları mahkemeye taşıyacaklarını söyleyen grup, Facebook, Twitter ve Youtube'un nü paylaşımlara karşı uyguladığı ağır sansürün bu …

Yahudi Öğrenciler Birliği çıplaklık üzerine yönetmelikleri olan sosyal medya kanallarını “Nefret Söylemleri” için de yönetmelik çıkartmaları için mahkemeye verecek.

31 Mart – 10 Mayıs arası yaklaşık 600 adet ırkçı, anti-semitist, homofobik veya terör destekçisi paylaşımı engellemekte etkili olamayan bu kanalları mahkemeye taşıyacaklarını söyleyen grup, Facebook, Twitter ve Youtube’un nü paylaşımlara karşı uyguladığı ağır sansürün bu alanlara da genişletilmesini istiyor.

Bu 600 mesajın yüzde dördü Twitter’dan ve yüzde yedisi Youtube’dan. Liste başınıysa yüzde otuz dörtle Facebook çekiyor.

Topluluğun başkanı Dominique Sopo açıklamada bulundu: “Nefret söylemleri; bu platformları, zar zor belli olan çıplak göğüslerden daha az ilgilendiriyor.”

Yahudi Öğrenciler Birliği bu davada SOS Racism (Irkçılık) inisiyatifi ve SOS Homophobie (Homofobi) kampanyasından destek alıyor.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir