Trans Kadın Seks Teklifini Reddedince Saldırıya Uğradı

Saldırının kurbanı Kashi, 3 silahlı adamın evine girip ona tecavüz etmeye çalıştığı olayda bacağından vuruldu. Polis Ammar Diaz yaptığı açıklamada: “Seks yapmayı reddettiği için ona ateş ettiler ve yaraladılar. Saldırganları en kısa sürede yakalamak için elimizden geleni yapacağız.” Kashi ise taburcu oldu ve iyileşiyor. Ancak polis memurları hakkında olaya yeterince önem vermedikleri ve kadının yardım …

Saldırının kurbanı Kashi, 3 silahlı adamın evine girip ona tecavüz etmeye çalıştığı olayda bacağından vuruldu.

Polis Ammar Diaz yaptığı açıklamada: “Seks yapmayı reddettiği için ona ateş ettiler ve yaraladılar. Saldırganları en kısa sürede yakalamak için elimizden geleni yapacağız.”

Kashi ise taburcu oldu ve iyileşiyor.

Ancak polis memurları hakkında olaya yeterince önem vermedikleri ve kadının yardım çağrısına dahi geç cevap verdikleri yönünde iddialar var.

Geçtiğimiz yıllarda Pakistan’da trans bireyler pek çok saldırıya maruz kaldı. Aktivistler, son 2 yılda Khyber-Pakhtunkhwa’da 45 trans bireyin öldürüldüğünü söyledi.

Mayıs ayında ise aktivist Alesha, 6 kez vurulduktan sonra hastanede hayatını kaybetmişti. Kurbanın arkadaşları ise hastaneyi suçladı, çünkü iddialara göre hastane görevlileri, Alesha’yı kadın kısmına mı erkek kısmına mı koyacaklarına karar verirken zaman kaybetmişti.

Trans kadınlar ülkede genellikle iyi şans olarak değerlendiriliyor ve pek çoğu düğünlere dans etmesi için davet ediliyor. Ancak ayrımcılığın artmasıyla trans bireyler şiddete maruz kalmaya ve toplum dışına itilmeye başlandı.

Ayrımcılık sağlık, eğitim ve iş hayatında kendini gösteriyor. Trans bireyler geçinmek için seks işçiliğine yönlenmek zorunda ve bu işte tecavüz ve saldırı oranı oldukça yüksek.

Pakistan trans bireylere 2009 yılında sivil hakları tanımıştı. Ancak LGBT bireyler hala eşitlik için mücadele veriyor çünkü lezbiyen, gay ya da biseksüel olmak 10 yıla kadar hapis cezası alabiliyor.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir