Trans Onur Yürüyüşü’nde Gözaltına Alınanlar Artık Serbest

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 7. Trans Onur Yürüyüşü’ne yönelik polis saldırısında dün (19 Haziran) gözaltına alınan 13 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüştü. Bugün gözaltına alınan herkes serbest bırakıldı. Pembe Hayat'tan Av. Rıza Yalçın Koçak, polis saldırısı ve gözaltıların hukuksuzluğuyla ilgili kaosGL.org’a konuştu: “Trans Onur Yürüyüş’ü için İstanbul LGBT Derneği sokağında toplanan kitlenin anayasal hakları …

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 7. Trans Onur Yürüyüşü’ne yönelik polis saldırısında dün (19 Haziran) gözaltına alınan 13 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü. Bugün gözaltına alınan herkes serbest bırakıldı.

Pembe Hayat’tan Av. Rıza Yalçın Koçak, polis saldırısı ve gözaltıların hukuksuzluğuyla ilgili kaosGL.org’a konuştu:

“Trans Onur Yürüyüş’ü için İstanbul LGBT Derneği sokağında toplanan kitlenin anayasal hakları keyfi şekilde ve orantısız zor kullanılarak engellendi. Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve tüm ara sokakları abluka altına alan İstanbul Emniyeti ile yaptığımız görüşmeler neticesinde; yapılmak istenen yürüyüşe izin verilmeyince basın açıklamasının derneğin Mis Sokak’taki yeri önünde yapılması hususunda anlaşıldı. Ancak İstanbul Emniyeti açıklamadan önce basın mensuplarına saldırarak onları ablukanın dışına attı.”

WhatsApp-Image-20160619 (4)

“Eylem komitesi basın açıklaması metnini okumaya başlar başlamaz ise saldırı gerçekleşti. Herhangi bir yürüyüş dahi talep etmeyen eylem bileşenin önceden izin almaksızın istediği yer ve biçimde gerçekleştirme hakkına sahip olduğu anayasal hakkı hukuksuz şekilde engellendi. Kolluk hukuksuzluğu daha da ileri taşıyarak kitleye gaz ve plastik mermilerle saldırdı. Akşam saatlerine kadar sokaklarda LGBTİ’lere saldırıldı. Gözaltına alınanlar oldu.”

“Tüm bunlar yaşanırken ise yine İstiklal Caddesi’nde gün boyu eylemi engellemek ve saldırmak için toplanan Alperenler ve İslamcı grupların engellenmesi için birkaç göstermelik gözaltı dışında hiçbir işlem yapılmadı.”

Kaynak: Kaos GL

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir