Binlerce Avustralyalı Eşcinsel Evliliği İçin Yürüyor!

Avustralya halkı 2 Temmuz’daki seçimlerden önce eşcinsel evliliğinin yasal hale getirilmesi için yürüyor. Göstericiler, haftaya gerçekleşecek seçimi hangi parti kazanırsa kazansın taleplerinin kabul edilmesini bekliyor. Daily Mail’nin haberine göre, başbakan Malcolm Turnbull eşcinsel evliliğini destekliyor ve 2016 bitmeden bir halk oylamasının gerçekleşeceğine dair söz verdi. İşçi parlementosu ise kazandıkları takdirde halk oylamasına gitmeyeceklerini, bunun yerine …

Avustralya halkı 2 Temmuz’daki seçimlerden önce eşcinsel evliliğinin yasal hale getirilmesi için yürüyor. Göstericiler, haftaya gerçekleşecek seçimi hangi parti kazanırsa kazansın taleplerinin kabul edilmesini bekliyor.

cover2

Daily Mail’nin haberine göre, başbakan Malcolm Turnbull eşcinsel evliliğini destekliyor ve 2016 bitmeden bir halk oylamasının gerçekleşeceğine dair söz verdi.

İşçi parlementosu ise kazandıkları takdirde halk oylamasına gitmeyeceklerini, bunun yerine doğrudan 100 gün içinde eşcinsel evliliğini yasallaştıracaklarını açıkladı.

İşçi partisi halk oylamasını “pahalı” ve “anlamsız” bulduklarını da söyledi. Ancak Turnbull kendi görüşünü savundu: “Bu konuyla ilgili parlamento oylaması yapamam çünkü diktatör değilim.”

Protestocular şimdi ülkenin her yanında gökkuşağı bayrakları ve “Eşitlik, şimdi.” Yazan pankartlarla yürüyorlar.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir