Spice Girls, Efsane Şarkısını Kadın Hakları İçin Tekrar Yazdı

Spice Girls’ün 1996’da yayınlanan ‘Wannabe’ şarkısı 20’nci yıla özel olarak kadın hakları konusuna dikkat çekecek biçimde yeniden düzenlendi. Küresel Hedefler Kampanyası  (Global Goals Campaign) öncülüğündeki #WhatIReallyReallyWant hareketi kapsamında kadın hakları, eşit ücret ve çocuk gelinler gibi konulara odaklanarak yeniden düzenlenen şarkının klibinde Sri Lankalı aktris Jacqueline Fernandez, Nijeryalı şarkıcı Seyi Shay, Güney Afrikalı Gigi Lamayne …

Spice Girls’ün 1996’da yayınlanan ‘Wannabe’ şarkısı 20’nci yıla özel olarak kadın hakları konusuna dikkat çekecek biçimde yeniden düzenlendi.

Wannabe

Küresel Hedefler Kampanyası  (Global Goals Campaign) öncülüğündeki #WhatIReallyReallyWant hareketi kapsamında kadın hakları, eşit ücret ve çocuk gelinler gibi konulara odaklanarak yeniden düzenlenen şarkının klibinde Sri Lankalı aktris Jacqueline Fernandez, Nijeryalı şarkıcı Seyi Shay, Güney Afrikalı Gigi Lamayne ve Monoea, Amerika Birleşik Devletleri modeli Larsen Thompson gibi kadınlar yer aldı.

‘Kadın haklarını bir adım öne taşıyalım’

Kampanyanın internet sitesinde yer alan metinde Birleşmiş Milletler’in (BM) kadın hakları konusunu öncelikli kılacağı bilgisine yer verilirken, videonun sonunda “Kadınlar hakları için uzun bir yol kat etti. Bunu bir adım öne taşıyalım!” dendi.

Aktris Emma Watson ve Amanda Abbighton gibi birçok ismin yanı sıra Spice Girls üyesi Victoria Beckham da, Facebook’ta “Wannabe 20 yılı geride bıraktı. Yeni nesilleri güçlendirmek için çalışan Global Goals ile gurur duyuyoruz. #WhatIReallyReallyWant”diye yazarak videoyu paylaştı.

Kaynak: Diken

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir