28 senelik Onur Yürüyüşü’ne Şok İptal

Cleveland LGBT üyeleri Cleveland Pride Başkanı Todd J. Saporito’yu istifaya çağırıyor. Cleveland Pride yönetim kurulu geçtiğimiz günlerde 28 yıldır süren Onur Yürüyüşü festivalinin iptal edildiğini açıkladı. Festival başladığı 1989 yılından beri ilk kez gerçekleştirilmeyecek. Cleveland Pride Başkanı ve CEO'su Todd J Saporito şu şekilde bir açıklama yayınladı: ‘’LGBTQ anneler, babalar, kadınlar, erkekler, kız çocukları, erkek …

Cleveland LGBT üyeleri Cleveland Pride Başkanı Todd J. Saporito’yu istifaya çağırıyor.

Cleveland Pride yönetim kurulu geçtiğimiz günlerde 28 yıldır süren Onur Yürüyüşü festivalinin iptal edildiğini açıkladı. Festival başladığı 1989 yılından beri ilk kez gerçekleştirilmeyecek.

Cleveland Pride Başkanı ve CEO’su Todd J Saporito şu şekilde bir açıklama yayınladı:

‘’LGBTQ anneler, babalar, kadınlar, erkekler, kız çocukları, erkek çocukları, dostları ve destekleyenleri için güvenli bir geçiş alanı ve tamamen güvenli bir festival yaratmak bizim sorumluluğumuzda olan bir durum. Değişen sosyal şartlar yüzünden,  Cleveland Onur Yürüyüşü düzenlemek için, bugünkü kritik ortamda bilinçlendirme programları ve eğitim için yeterli zamanın olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle üzülerek 28 yıllık festivali bu yıl iptal ediyoruz.’’

Saporito’nun özür dilemesine rağmen yerel LGBT toplulukları bu durumdan memnun olmadı. Geçen hafta, Cleveland Belediye Başkanı Frank G. Jackson LGBT sakinlerini dahil eden bir ayrımcılık yasağını kararnamede geçirdi.

This Show is So Gay adlı ulusal radyo programının yapımcısı ve ev sahibi Ken Schneck iptal kararıyla ilgili hayal kırıklığını dile getirdi. Schneck göre, kutlama zaten RNC nedeniyle ertelenmişti.

Schneck iptal hakkındaki yorumuna şunları ekledi:

“Bu hepimize görünür ve bir arada olmak için güzel bir fırsat veren bir gün. Tabii ki yılın her gününü bunun gururuyla yaşayabiliriz ancak tamamen topluluğa ait olan bu temiz günün iptali oldukça derin bir kayıptır. ”

Schneck Cleveland Onur Yürüyüşü’nün iptali sebebiyle üzgün olma konusunda yalnız değil. Toplulukta bireyler Saporito’nun görevinden alınması için bir imza kampanyası başlattı. İnternet üzerinden düzenlenen imza kampanyası bir günde 700’den fazla imza topladı. Saporito bu imza kampanyası üzerine yorumda bulunmadı.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir