Gökkuşağı Renklerine Boyanmış Aslan Heykeller Kızdırdı!

Gökkuşağı çizgilerinde boyanmış bir çift aslan, Hong Kong'daki göçmenler arasında öfkeye neden oldu. İki parlak renkli aslanlar, HSBC'nin "Celebrate Pride, Celebrate Unity" projesinin bir parçası olarak HSBC'nin ofislerinin dışına yerleştirildi. Fakat anti-LGBT grupları, gerçek bir aslan olmayan bu gökkuşağı renkli aslanların "aile değerlerine" saldırdığını iddia ederek tepki gösterdi.   Anti, LGBT aktivisti olan Roger Wong, …

Gökkuşağı çizgilerinde boyanmış bir çift aslan, Hong Kong’daki göçmenler arasında öfkeye neden oldu.

869b024055a20d93c81d9e6e8e71fd5fcf56ad65
İki parlak renkli aslanlar, HSBC’nin “Celebrate Pride, Celebrate Unity” projesinin bir parçası olarak HSBC’nin ofislerinin dışına yerleştirildi.

25f87b68-bb91-11e6-b1a9-d0a597083a8f_1280x720
Fakat anti-LGBT grupları, gerçek bir aslan olmayan bu gökkuşağı renkli aslanların “aile değerlerine” saldırdığını iddia ederek tepki gösterdi.

 
Anti, LGBT aktivisti olan Roger Wong, HSBC’ye bir dilekçe yazarak, heykellerin “birçok aile üyesi kişinin duygularına rahatsızlık verdiğini ve mevcut aile değerlerini çiğnediğin” belirtti.

 
Dilekçede, LGBT topluluğunu temsil etmeyi amaçlayan gökkuşağı renklerinin “orijinal aslanların gücünü ve büyüklüğünü” küçümsediği de yazıyor.

 
HSBC, dilekçeleri reddetti ve şunları söyledi: “Hong Kong’daki milyonlarca müşterimizin çeşitliliğini yansıtan ve geniş bir perspektif alanına sahip bir iş gücüne sahip olmak, bütün topluma daha iyi hizmet edebilmemizi sağlıyor.”

 
Hong Kong LGBT Topluluğu, Pink Alliance sözcüsü Billy Leung, Hong Kong Free Press’e, ‘şehrin en iyi yeteneklerini kazanmak ve ekonomik olarak rekabet halinde kalmak istiyorsanız, kentin haklarına saygı duymalısınız’ dedi.

 

Leung, “Japonya, Tayvan ve hatta Vietnam gibi Asya’daki komşularımız, sadece cinsel yönelim ayrımcılığını yasaklamayı değil, aynı zamanda eşcinsel çiftlere fayda sağlıyorlar” dedi.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir