United Havayolları Gay Çiftin Balayını Mahvetti!

Gay bir erkek, elektrikli scooter aracıyla uçağa binmesine izin vermeyen United Havayolları’nın balayı gezilerini nasıl mahvettiğini anlattı. Trey Harris ve kocası, balayı kutlamak için katılacakları gemi gezisine giderken bu firmayı kullanarak uçtular. Spondilit hastalığı (bir çeşit omurga kireçlenmesi) olan Harris, uçuşlarından önce Ulaştırma Güvenlik İdaresi’ne ve United Havayolları’na telefon açarak, elektrikli scooter (Segway miniPro) ile …

Gay bir erkek, elektrikli scooter aracıyla uçağa binmesine izin vermeyen United Havayolları’nın balayı gezilerini nasıl mahvettiğini anlattı.

Protests At O'Hare Airport's United Terminal Over Company's Forceful Removal Of Passenger

Trey Harris ve kocası, balayı kutlamak için katılacakları gemi gezisine giderken bu firmayı kullanarak uçtular.

Spondilit hastalığı (bir çeşit omurga kireçlenmesi) olan Harris, uçuşlarından önce Ulaştırma Güvenlik İdaresi’ne ve United Havayolları’na telefon açarak, elektrikli scooter (Segway miniPro) ile yolculuk edebileceğini teyit etti. Sağlık durumu nedeniyle yürümekte zorluk yaşayan Harris, elektrikli scooter ile rahatça gezinebiliyordu.

Segway-MiniPro
Segway-MiniPro

Harris’e her şeyin yolunda olduğu söylendi ve bunun üzerine çift, tatilleri için hazırlanmaya başladı. Hava alanına vardıklarında, her şeyle “ilgilenilmediği” açıkça görülüyordu. Çift, güvenlikten biraz zorla da olsa geçti, ama girişe geldiklerinde firmanın “bir şeyi kontrol ettikleri” söylenerek beklemeleri istendi.

Harris, kabin bölümünde Segway aracına yer ayırması için kocasını önden gönderdi, ama firma o aracın taşınmasına veya bagaj bölümünde yer almasına izin vermemekte ısrar etti.

Harris’in profilinde yer alan notta şöyle yazıyor “araçla uçağa binmesine izin VERİLMEYECEĞİ ve aracın kontrolden geçmesine gerek olmadığı, aracı uçuş ekibi yardımı olmadan kabin bölümüne yerleştirebileceği, aracın güvenlik açısından temiz olduğunu göstermek için yolcunun Ulaştırma Güvenlik İdaresi’ne aktarılacağı bildirildi.”

Harris, notundaki olumsuzluk ekinin bir yazım hatası olduğunu fark etti ve açıklığa kavuşturmak için Özel İhtiyaçlar masası temsilcisine telefon açtı. Acentaya bir yanlışlık olduğunu ve Harris’in aracıyla seyahat edebileceğini söylediler, bunun üzerine karar verecek olan yönetici çağrıldı ve o da “yangın riski” taşıdığı için uçağa araçla binilmesine izin vermedi.

Harris ve United Havayolları çalışanı konu üzerine tartıştılar. Harris, Segway aracının tehlikeli olmadığını ispat eden, yangın tehlikelerine ilişkin firmanın kendi kurallarını ve düzenlemelerini gösterse de, çalışan yine de izin vermedi.

United-Airlines

Uçuş rötar yaptı ve araçla ilgili bir sorun olmadığını ısrarla söyleyen Güvenlik İdaresi ile tekrar konuşuldu. United, çifte ültimatom verdi: ya uçağı kaçıracaklar ve bir başka uçağa bineceklerdi, ya da makineyi check-in’de bırakacaklardı.

Medium’da tüm hikayeyi baştan sona anlatan Harris, “küçük düşürüldüğünü” ve bir saat hıçkırarak ağladığını yazdı. Diğer yolcuların şikayet ettiğini duyuyordu, ama aslında hareketi için gerekli aracı kaybetmişti.

Yüzlerce dolar tutan, büyük ve hantal bir scooter kiralamak zorunda kaldı. Gezileri sırasında, geçen seneden beri kocasıyla beraber hayalini kurdukları aktiviteleri yapamadılar.

Hikaye, Harris’in gemi seyahatindeyken bir mesaj almasıyla daha da kötü bir hal aldı. Mesajda hava alanında “tehlikeli bir materyal bıraktığı” ve tehlikeli madde ekibi tarafından yok edileceği, bunun belirli bir ücret tutacağı ve döndüğünde tutuklanabileceği yazıyordu.

Harris yaşadıklarını “Gemi seyahatinin kalanını korku ve stres içinde geçirdim.” diye açıkladı. Neyse ki, tutuklanmadı ve Segway’ine kavuştu.

Bu olay, haftanın başında United çalışanlarının bir adamı koltuğundan zor kullanarak kaldırması ve bu süreçte adamın yaralanması ile meydana gelen skandaldan sonra gerçekleşti.

united-index

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir