Papaz 23 Yaşındaki Gence “Eşcinsel İblislerini Kovmak İçin” Dayak Attı!

Kuzey Carolina'lı bir kilise papazı, "eşcinsel iblisleri"ni kovmak için bir adamı dövmekten suçlandıktan sonra, yargılanmaya hazırlanıyor. 23 yaşındaki Matthew Fenner, 2013 yılında, 20'den fazla kişinin kendisinin kiliseden çıkmasını engellediğini ve iki saat boyunca dövdüğünü söyledi. Bunun ise kendisinin "homoseksüel iblisleri"nden kurtulması için yaptıklarını belirtti. 58 yaşındaki papaz Brooke Covington davası ise şimdi başladı. Eğer suçlu bulunursa, iki yıla …

Kuzey Carolina’lı bir kilise papazı, “eşcinsel iblisleri”ni kovmak için bir adamı dövmekten suçlandıktan sonra, yargılanmaya hazırlanıyor.

Matthew Fenner

23 yaşındaki Matthew Fenner, 2013 yılında, 20’den fazla kişinin kendisinin kiliseden çıkmasını engellediğini ve iki saat boyunca dövdüğünü söyledi. Bunun ise kendisinin “homoseksüel iblisleri”nden kurtulması için yaptıklarını belirtti.

58 yaşındaki papaz Brooke Covington davası ise şimdi başladı. Eğer suçlu bulunursa, iki yıla kadar hapsi ile karşı karşıya kalabilir. Ancak o şimdiden suçsuz olduğunu iddia etti.

Diğer dört kilise üyesi de yargılanacak, ancak her biri ayrı ayrı görüşülecek.

Kendisini Protestan, Hıristiyan bir okula sahip olmayan kutupsuz kilise olarak tanımlayan mezhep (Word of Faith), 1979’da eski bir matematik öğretmeni ve otomobil satıcısı kocası tarafından kuruldu.

O zamandan beri bir avuç takipçiden büyük bir cemaate dönüşüyor ve Brezilya ve Gana arasında kiliselerde 2.000 takipçisi daha bulunuyor.

Kilise, “birkaç on yıl boyunca dini gönülsüzlük ve zulüm” kurbanı olduğunu iddia ederek, daha önce hem mahkemelerde hem de medyada ateş altında kaldı.

Nefret suçlarını kışkırtmaya yönelik bir girişim olduğuna inandıkları zayıf basın alanının bir sonucu olarak, “çoklu tehditler” aldıklarını da ekliyorlar.

2012’de kilise, genç bir eşcinsel erkeğin eşcinselliğini “iyileştirme” çabasıyla iradesi olmadan tutulduğunu iddia etmesinin ardından manşetlere girdi.

Dört kilise üyesine karşı bir dava açılmasına karşın, daha sonra dava düştü.

Fenner daha önceki bir röportajında, davanın sonuçlanıncaya kadar hayatının halen “beklemede” olduğunu söyledi.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir