Eşcinsel Vatikan Büyükelçisine Papa İtirazı

Vatikan, Papa Francesco’nun eşcinsel bir büyükelçi ile çalışmak istemediğini duyurdu. Fransız Liberation Gazetesi'nde yer alan habere göre; geçtiğimiz günlerde Katolik Fransızların yoğun karşı çıkışlarına rağmen, François Hollande tarafından eski büyükelçi Bruno Jouvert yerine Laurent Stefanini Vatikan’da çalışmak üzere görevlendirilmişti. Vatikan sözcüleri ilk etapta yaşanan gelişmeyle ilgili bir açıklama yapmazken, daha sonra gelen sorulara yanıt vermek …

Vatikan, Papa Francesco’nun eşcinsel bir büyükelçi ile çalışmak istemediğini duyurdu.

Fransız Liberation Gazetesi‘nde yer alan habere göre; geçtiğimiz günlerde Katolik Fransızların yoğun karşı çıkışlarına rağmen, François Hollande tarafından eski büyükelçi Bruno Jouvert yerine Laurent Stefanini Vatikan’da çalışmak üzere görevlendirilmişti.

Vatikan sözcüleri ilk etapta yaşanan gelişmeyle ilgili bir açıklama yapmazken, daha sonra gelen sorulara yanıt vermek zorunda kaldılar.

Vatikan, Papa’nın bu konu üzerine açıklama yapmayacağını ancak eşcinsel bir büyükelçiyle çalışmayı da istemediğini belirttiler. Hem İtalya hem de Fransa’da bu homofobik yaklaşımın protesto edileceği düşünülüyor.

PAPA NE DEMİŞTİ?

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, eşcinsel hakları, kürtaj ve benzeri konularda uzun bir mülakat vermiş ve dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. Katolik Kilisesi’ni takıntılı olmakla eleştiren Papa; “Onlara merhamet ve sevgiyle yaklaşmalıyız. Kilise eşcinselleri cezalandırmak istemezdi. Tanrı herkesi özgür yarattı” ifadelerini kullanmıştı.

Cizvit tarikatına mensup ilk Papa olan Francesco, göreve geldiğinde çok şaşırtıcı beyanlarda bulunmuş, Vatikan’ın özgürlükçü olduğu izlenimini vermeye çalışmıştı.

Sol Gazetesi

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir