İngiltere’nin mobilya mağazası DFS’in bir şubesinde, ‘efemine’ tarzı olduğu bahanesiyle bir kişiye sözlü tacizde bulunuldu ve alay edildi. Bristol’de yaşayan Suleiman Al-Sadi, evi için yeni mobilyalar satın almak amacıyla girdiği mağazada erkek çalışanlar tarafından kendisiyle dalga geçildiğini söyledi. 32 yaşındaki Al-Sadi’nin söylediğine göre beş erkek personel kendisini önce işaret etti, ardından kendisiyle dalga geçti. Al-Sadi …
Suleiman, Homofobi Yüzünden Orta Doğu’dan Kaçtı!
İngiltere’nin mobilya mağazası DFS’in bir şubesinde, ‘efemine’ tarzı olduğu bahanesiyle bir kişiye sözlü tacizde bulunuldu ve alay edildi.
Bristol’de yaşayan Suleiman Al-Sadi, evi için yeni mobilyalar satın almak amacıyla girdiği mağazada erkek çalışanlar tarafından kendisiyle dalga geçildiğini söyledi.
32 yaşındaki Al-Sadi’nin söylediğine göre beş erkek personel kendisini önce işaret etti, ardından kendisiyle dalga geçti. Al-Sadi bunun sebebinin ‘efemine’ görüntüsü olduğunu düşünüyor.
İddialara göre olay salı günü Bristol’deki DFS mağazasında meydana geldi.
Suleiman yaşadığı bu son derece korkutucu ve küçük düşürücü olayın ardından gözyaşlarına boğulduğunu belirtti.
Bristol Post’a konuşan Suleiman: “Sanıyorum ‘efemine’ görüntüm umduğum gibi olumlu karşılanmadı, hayatımda hiç bu kadar küçük düşürülmemiştim.” dedi.
Şunları da ekledi: “Yeni evime mobilya bakıyor olmak beni çok heyecanlandırmıştı ve bu yüzden gerçekten harika bir gün geçiriyordum.
“Saygın bir marka olduğundan dolayı DFS’in alışveriş yapmak için harika bir yer olduğunu düşünmüştüm, duyduğuma göre bir sürü de güzel ürünleri vardı.
“Mağazaya girdiğimde ön tarafta dört ya da beş satış görevlisi vardı, muhtemelen mağazada benim dışımda sadece onlar vardı.
“Ben içeri girer girmez hepsi bana döndü ve gülerek benden uzaklaşmaya başladılar.
“Sanki cidden bulaşıcı bir hastalığım falan varmış gibi hissettim, derken içlerinden biri, benim yatakların orada duruyor olmamla ilgili bir şaka yaptı ve daha da fazla gülmeye başladılar.
“Sonra birkaç tanesi, nasıl tarif etsem, çok alaycı ve zorba bir tonda ıslık çalmaya başladı.
“Bu yaptıkları yüzünden dehşete düşmüş, korkmuş ve şaşkına dönmüştüm, mağazayı dolaşmaya devam ettim. İçlerinden herhangi birinin yanıma gelmesi 20 dakika kadar sonra oldu ki artık iş işten geçmişti, olan olmuştu.
“Sırf görüntüm yüzünden tacize uğramış ve aşağılanmıştım. Korkunçtu. 2017 yılında bu gibi olayların hala yaşanabiliyor olmasına inanamıyorum, özellikle de Bristol gibi bir yerde.”
West of England Üniversitesi öğrencisi genç 18 yaşındayken Ürdün’den ayrılıp İngiltere’ye geldi.
Homofobi kaynaklı istismara uğramaktan korktuğu için ülkesini terk etmek zorunda kaldığını, İngiltere’de maruz kaldığı hakaretler yüzündense daha beter şaşkına döndüğünü söyledi.
Suleiman DFS’e şikayette bulundu, yetkililer bir iç soruşturma başlattıklarını söyledi.
Ancak mağazanın genel merkezi, veri koruma yasasını gerekçe göstererek, çalışanlara karşı bir işlem uygulanıp uygulanmayacağını açıklamayı reddediyor.
Mağaza, bir açıklamasında şöyle söyledi: “DFS olarak, müşterilerimizi gözetmek ve onlara hak ettikleri saygıyı göstermek bizim için her şeyden önce gelir.
“Bize iletilen tüm şikayetleri fazlasıyla ciddiye alıyoruz, bu yüzden de derinlemesine bir soruşturma yürütüyoruz ve söz konusu şubemizde çalışan ekibimizle konuşarak o gün tam olarak neler yaşandığını anlamaya çalışıyoruz.
“Konuyu daha derinlemesine inceledik ve söz konusu müşteri ile çoktan iletişime geçip istemeden vermiş bulunduğumuz sıkıntılardan dolayı kendisinden özür diledik.”