Avustralyalı süpermarket devi Aldi, transseksüel çocukları anlatan bir kitap satışa sunduğu için bir grup kızgın ebeveynin saldırısına uğradı. “Hüsrana uğramış” anne Kathryn Woolley’nin önderliğindeki ebeveynler, sosyal medya üzerinden de marketin The Boy in the Dress (Elbise Giyen Bir Erkek Çocuğu) adındaki bu romanı satışa sunma kararını eleştiren yorumlar yağdırdı. Kitap, Britain’s Got Talent yarışmasının jüri …
Transseksüel Çocuk Kitapları Satan Süpermarket, Annelerin Saldırısına Uğradı!
Avustralyalı süpermarket devi Aldi, transseksüel çocukları anlatan bir kitap satışa sunduğu için bir grup kızgın ebeveynin saldırısına uğradı.
“Hüsrana uğramış” anne Kathryn Woolley’nin önderliğindeki ebeveynler, sosyal medya üzerinden de marketin The Boy in the Dress (Elbise Giyen Bir Erkek Çocuğu) adındaki bu romanı satışa sunma kararını eleştiren yorumlar yağdırdı.
Kitap, Britain’s Got Talent yarışmasının jüri üyesi olan İngiliz komedyen David Walliams’ın ilk romanı.
8-12 yaş aralığındaki çocuklar için olan bu kitap, toplumdaki çeşitliliği desteklemeyi ve basmakalıp cinsiyet rollerine meydan okumayı hedefliyor. Kitapta elbise giymeyi seven 12 yaşındaki bir erkek çocuğu ve ailesinin ve arkadaşlarının bu duruma tepkileri anlatılıyor.
Açıklama: “Duydum ki David Walliams’ın kitaplarını satıyormuşsunuz. Hiç hoş değil. Daha geçen gün bu cinsiyet saçmalıklarını empoze ettiği için Woolworths Süpermarketleri’nden alışveriş yapmayı bıraktım. Şimdiyse alışveriş için gidebileceğim tek yer Coles ve bundan nefret ediyorum.
Ayrıca tüm “aş bunları artık” misali yorumlar için de şunu diyeceğim:
Haklısınız. Toplumun tamamını etkileyen bir şey neden umurumda olsun ki? Bana ne yani?”
ALDI Avustralya’nın Facebook sayfasına yazan Woolley, firmanın bu kitabı satışa sunma kararının kendisini hüsrana uğrattığını söyledi. Kitabın insanları “azınlıkta olan transseksüelliğe teşvik ettiğini” iddia etti.
Woolley şöyle yazmış: “Aldi, çocuklarla transseksüelliği bir araya getiren bu kitabı satma kararın bizi hayal kırıklığına uğrattı!”
“Bu kitabı satma kararını yeniden gözden geçirmeni talep ediyoruz!”
“Aile ve çocuklar koruma altına alınmalı, özellikle de dışarıda onları terbiye etmek ve cinselleştirmek isteyen bir sürü insan varken!”
“Seni bu konuda vicdanlı olmaya davet ediyoruz!”
Woolley’nin bu paylaşımı bir tartışmayı fitilledi. Birçok destekçisi de oldu.
Bir kişi şöyle yazmış: “Devamlı müşteriniz olarak The Boy in the Dress adındaki bir kitaba destek veriyor olmanız beni hayal kırıklığına uğrattı.”
Açıklama: “Görüyorum ki David Walliams’ın The Boy in the Dress kitabını sattığınız için size karşı bir kampanya başlatılmış. Kesinlikle bir kopyasını satın alacağımı söylemek istedim. Aynen böyle devam et Aldi!”
Bir başkası ise şöyle demiş: “Bu iğrenç bir şey. ALDI müşterilerine yüksek kaliteli ürünler satmayı ve iyi bir hizmet vermeyi amaçlayan bir firma (ki veriyor zaten).
“Ancak bu hareketinizle çizgiyi aştınız. Sizin göreviniz insanlara cinsel yönden kafa karıştırıcı materyaller sunmak değil.”
Açıklama: “David Walliams’ın The Boy in the Dress adlı kitabını satıyor olmanız beni çok üzdü. Esprili ve iyi düşünülmüş bir kitap, çocuklara hoşgörüyü, anlayışı ve kendin olmanın kötü olmadığını öğreten bir kitap. Durun bir saniye. Neyi şikayet ediyordum ben?”
Bu transfobik yorumlara rağmen bir grup insan firmanın imdadına koştu ve firmayı bu kararından dolayı tebrik etti.
Açıklama: “Çocuklara anlayışın ve hoşgörünün ne olduğunu gerçekten öğreten bir kitap satışa sunduğun için tebrikler Aldi. Bundan sonra hep sizden alışveriş yapacağımdan şüpheniz olmasın.”
Bir kişi şöyle yazmış: “Eğer beğenmiyorsan satın almazsın. Ama bana sorarsan bu müthiş bir hareket.
“Eğer çocuklarımın yapabileceği en kötü şey elbise giymek ya da toplumun cinsiyet rolleriyle çakışmak olsaydı dünyanın en mutlu annesi ben olurdum.”
“Eğer bu kitaplar kişilik bunalımı yaşayan çocukları biraz olsun rahatlatabiliyorsa benim için altın kadar değerlidirler.”
Açıklama: “Mağazalarınızı farkında olmadan yobaz müşterilerden arındırdığınız için sizi tebrik ediyorum!
Bir çocuk kitabının bu kadar etkili olacağı kimin aklına gelirdi?”
Bir başkası eklemiş: “O kitabın bir kopyasını kesinlikle alacağım. Böyle devam et Aldi!”
“Aldi’den pek sık alışveriş yapmam ama bu hafta kesinlikle gideceğim. Umarım bu muhteşem kitabın bir kopyasını bulabilirim.” diyor üçüncü bir yorumda.