Daily Mail, Trans Erkeğin Fotoğraflarını İzinsiz Kullandı!

Daily Mail, trans hakkına saldıran bir makalenin yanında, trans erkek tarafından yayınlanan fotoğrafları izin almadan kullandı. Trans hakları konusunda bir kampanyacı olan Alex Bertie, bugün fotoğraflarının izni olmadan kullanıldığını bildirdi. Geçişin farklı aşamalarında Bertie'yi gösteren fotoğraflar, "NHS (Ulusal Sağlık Servisi) çocuklarımıza cinsiyet değiştirmek için baskı uyguladı" başlıklı bir makalede kullanılıyordu. Bertie sözlerini içeren makalenin bir fotoğrafını yayınladı: …

Daily Mail, trans hakkına saldıran bir makalenin yanında, trans erkek tarafından yayınlanan fotoğrafları izin almadan kullandı.

Trans hakları konusunda bir kampanyacı olan Alex Bertie, bugün fotoğraflarının izni olmadan kullanıldığını bildirdi.

Geçişin farklı aşamalarında Bertie’yi gösteren fotoğraflar, “NHS (Ulusal Sağlık Servisi) çocuklarımıza cinsiyet değiştirmek için baskı uyguladı” başlıklı bir makalede kullanılıyordu.

Bertie sözlerini içeren makalenin bir fotoğrafını yayınladı:

“@DailyMailUK’, nefret dolu transfobik makalenize rıza göstermediğim resimlerimi kullandığınızı görerek uyandım. Utanç verici.”

Daily Mail’ın, trans haklarına bu ilk saldırısı değil.

Yakın zamanda, hormon tedavisine başlamadan önce spermlerini veya yumurtalarını dondurmak isteyen transseksüel gençlere yardım ettiği için NHS’ye saldırdı.

Makale, “Cinsiyet değiştirildikten sonra hala çocuk sahibi olabilmek için spermleri kaydedilen 12 yaşındaki transseksüel çocuklar” başlıklı makale, NHS’yi sperm veya yumurta veya döl verme tedavisinin dondurulması için finanse ettikleri için eleştirdi.

Trans kadınları, “kadın olmak isteyen genç erkek” olarak tanımlıyor ve aktardığı MailOnline makalesinde trans kadınları, “kadın olduğuna inanan çocuklar” olarak tanımlıyor.

Makale ayrıca şunu iddia etti:

“Kadın olmak isteyen genç erkeklerin, üreme sistemini kapatan bir tedavi görmeden önce spermlerini dondurmaları gerekiyor.”

Makalede MailOnline’dan alıntılanmasının yanı sıra, İnsan Dölleme ve Embriyoloji Kurumu’nun etik komitesinin eski başkanı olan Bishop Michael Nazir-Ali’den bir alıntı yer alıyordu.

Geçmişte eşcinsel ‘tedavi’ terapisini savunan Piskopos Nazir-Ali de bu hafta sonu UKIP konferansta konuşmak üzere yer aldı.

MailOnline’a, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ciddiyetini görmediğini söyledi: “NHS, hasta olan kişileri tedavi etmek üzereydi – bunun için vergilerimizi ödüyoruz.

Mirror’daki makalesinde, toplumsal cinsiyete bağlı rahatsızlığı olan gençler için NHS Cinsiyet Kimliği Geliştirme Kliniklerine başkanlık eden Profesör Gary Butler, trans insanlar için doğurganlık tedavisini savundu.

“Transeksüeller bir yaşam tarzı seçimi yapmıyorlar. Kimlikleri hakkında biyolojik ve psikolojik oluşlarını takip ediyorlar.”

 

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir