Eşcinsel Erkekler İçin, Mesajlaşmanın 8 Görgü Kuralı

Yıl 2017 ve neredeyse 2018'e gireceğiz. Mesajlaşma, on yıldan uzun bir süredir ana akım şey haline geldi. Şimdiye kadar mesajlaşma kurallarını öğrenmiş olmamız gerekirdi ve evet; mesajlaşmanın da bir kuralı var. Fakat bazı gay erkek arkadaşlarımız veya sevgililerimiz kuralları biliyora benzemiyor. İşte onlar için ufak bir hatırlatma; 1- Ünlem işareti kullanın. Onlar en iyi arkadaşın! Onları kullan!! …

Yıl 2017 ve neredeyse 2018’e gireceğiz. Mesajlaşma, on yıldan uzun bir süredir ana akım şey haline geldi. Şimdiye kadar mesajlaşma kurallarını öğrenmiş olmamız gerekirdi ve evet; mesajlaşmanın da bir kuralı var. Fakat bazı gay erkek arkadaşlarımız veya sevgililerimiz kuralları biliyora benzemiyor. İşte onlar için ufak bir hatırlatma;

1- Ünlem işareti kullanın. Onlar en iyi arkadaşın! Onları kullan!! Kelimenin tam anlamıyla, ne dediğini önemsemiyorsan, yine de onları kullan! Binghamton Üniversitesi Celia Klin liderliğindeki araştırmacılar, noktayla biten kısa mesajları, muhtemelen onları gönderen insanlar kalpsiz olduğundan daha az samimi oldukları şeklinde bildiriyor. Öyleyse DUR! Samimi ol ve ünlem işareti kullan!

2- Eğer gerçekten meşgul değilseniz, size atılan mesajlara cevap verin. Arkadaşlarınızla keyifli bir sohbet içindeyken veya işiniz başınızdan aşkınken kimse sizden cevap beklemiyor ancak koltuğunuzda uzanıp keyif yapıyorsanız; nasıl olur da “Amaan sonra cevap veririm” diyebilirsiniz ki? Ne kadar kaba…

3- Mesaj yazmaya başlayıp sonrasında hiç bir şey olmamış gibi o mesajı göndermeden hayatınıza devam etmeyin. Karşı tarafın “yazıyor…” mesajınızı görmesi ve sizden bir şeyler beklemesi ama sizin hiç bir şey yazmamış olmanız biraz kalpsizce.

4- “tamam”, “iyi”, “olur”, “ok” veya kolayca pasif agresif olarak algılanabilen diğer tek kelimeli yanıt kullanmaktan kaçının.

5- Karşı taraf sizi heyecanlandıran bir şey söylediğinde, heyecanınızı ona belli edin. Bunun en kolay yolu olarak tamamen büyük harflerden oluşan bir mesaj yeterli olacaktır. TIPKI BUNUN GİBİ…

6- Ciddi konuşmaları mesajlaşma üzerinden yapmayın. “Konuşmamız lazım. Bunun hakkında uzun süredir düşünüyorum ve…” O mesaj bekleme anlarının ne kadar gerici olduğundan haberiniz var mı sizin??? Mesajlarda vurgu ve tonlamalar kullanılamayacağı için direkt olarak yanlış anlaşılmaya müsait ortamlar oluşuyor. O yüzden önemli konuşmaları yüz yüze görüşmelere bırakın.

7- Hisleriniz hakkında uzun uzun, makale yazar gibi mesajlar atmayın. Biliyoruz hislerini söylemek yazmaktan daha kolay ancak her zaman bir kısa mesajın arkasına saklanmayın. 

8- “hey” diye mesaj atmayı bırakın. Bazı insanlar böyle düşünmese de, bir “hey” mesajındansa, “selam, nasılsın” gibi mesajlar konuşmayı daha iyi ilerletmemizi sağlıyor.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir