Atina’da Büyük Katılımlı Onur Yürüyüşü

https://www.youtube.com/watch?v=u6iCYnlKmBU Yunanistan'ın başkenti Atina, dün itibarıyla oldukça yoğun katılımlı, son yılların en kalabalık LGBTİ Onur Yürüyüşü'nü yaşadı. Yunanistan'ın pek çok yerinden yürüyüşe katılan binlerce kişi Atina'nın ünlü Klafthomonos meydanını bayram yerine çevirdi. Yürüyüşün bu yılki teması açık ve netti. Syriza'nın başa gelmesiyle eli daha da güçlenen sol kesimlere göndermeler yaparak bu politikacılardan davalarına kendi duruşlarıyla …

https://www.youtube.com/watch?v=u6iCYnlKmBU

Yunanistan’ın başkenti Atina, dün itibarıyla oldukça yoğun katılımlı, son yılların en kalabalık LGBTİ Onur Yürüyüşü’nü yaşadı. Yunanistan’ın pek çok yerinden yürüyüşe katılan binlerce kişi Atina’nın ünlü Klafthomonos meydanını bayram yerine çevirdi.

Yürüyüşün bu yılki teması açık ve netti. Syriza’nın başa gelmesiyle eli daha da güçlenen sol kesimlere göndermeler yaparak bu politikacılardan davalarına kendi duruşlarıyla katkıda bulunmasını beklediğini belirten LGBT Onur Yürüyüşü katılımcıları akşam saatlerine değin Atina’da gökkuşağını dalgalandırdı. Düzenlenen konserlere ise oldukça büyük bir katılım gerçekleşti. Bu geçitten amatör video çekimini yukarıda izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir