Trans Kadınların Güzellik Yarışı: Angel Of Turkey

Trans kadınların güzellik yarışması”Angel Of Turkey” önceki gece yapıldı… Güzellik yarışmaları kadın bedenini metalaştırdığı için sıkça eleştirilir. Ancak Angel of Turkey Trans Güzellik Yarışması’nda ne metalaştırma var ne de ayrıştırma tam aksi aktivizm mevcut. Çığlıklar duyuluyor, “Nefrete inat, yaşasın hayat…” Nefret cinayetleri ile 3. sayfaları dolduran trans bireyleri yaşam sayfalarında yer almak istiyor. Güzellikleriyle, güzel …

Trans kadınların güzellik yarışması”Angel Of Turkey” önceki gece yapıldı…

Güzellik yarışmaları kadın bedenini metalaştırdığı için sıkça eleştirilir. Ancak Angel of Turkey Trans Güzellik Yarışması’nda ne metalaştırma var ne de ayrıştırma tam aksi aktivizm mevcut. Çığlıklar duyuluyor, “Nefrete inat, yaşasın hayat…”

Nefret cinayetleri ile 3. sayfaları dolduran trans bireyleri yaşam sayfalarında yer almak istiyor. Güzellikleriyle, güzel dilekleriyle yer bulmak isteyen bu bireyler için kolları ilk sıvayan geçen sene Öykü Ay oldu. Türkiye’nin ilk trans güzeli seçilen trans kadın da Yankı Bayramoğlu. Angel of Turkey 2015 Trans Güzellik Yarışması’nın bu seneki tacı ise adeta kıran kırana bir mücadele ile sahibini buldu.

Bir aydır çalışıyorlar

Yarışmayı düzenleyen ekipte bu yıl Asya Dilovan, Hale Güneş, Poyraz Doğulu, Emrecan Plodiv ve Ceren Elif Güven yer alıyordu. Öykü Ay’ın dışarıdan desteği ile bir aydır çalışan ekip için önceki akşam sahne günüydü. Beyoğlu’ndaki The Mekan’da 21.00 sıralarında provalarına katılıyoruz. Heyecan dorukta. Yürüyüş provaları, makyaj tazelemeler, bol kahkaha, bol heyecan… Konuklar yavaş yavaş gelmeye başlıyor. Bir birinden şık trans kadınlar, Aktivistler yapılacak bağışın adresinden son derece mutlu. Alana giren kahkahalarıyla farkediliyor. Neşe hakim.

En renkli jüri

Jüri koltuğunda trans bireyleri temsilen Hale Güneş, menajer by Sarp, roman şarkıcı Kobra Murat, oyuncu Damla Özen, eski oryantal Sibel Gökçe ve sarkıcı Fulden Uras. Saat 22.30 sıralarında ışıklar kısılıyor ve sahne artık adayların. Önce siyah bikini ardından abiyelerle trans kadınlar kıran kırana mücadele ediyor. Jüri koltuğundaki Damla Özen fısıldıyor, “İşimiz çok zor hepsi birbirinden güzel” Fulden Uras, Kobra Murat sahne alıyor biraz sakinleşen kızlar yeni kostümleri ile tekrar sahneye geri dönüyor. 01.00’a kadar yoğun bir programla geçen gecede nefesler tutuluyor ve sonuçlar açıklanıyor: birinci Damla Deniz, ikinci Ece Erdoğan, üçüncü Laçin Yalçın. İlk üçe giren de giremeyen de mutlu “Nefrete inat, yaşasın hayat” sloganlarıyla danslarla gece sonlanıyor.

Kaynak: GUNCELHABERLER.NET – Fotoğraf: Cumhuriyet

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir