Sen Yoksan 1 Eksiğiz

https://www.youtube.com/watch?v=qQZqr-12msc&feature=youtu.be Bu yıl 13. sü düzenlenecek olan İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü bu Pazar yani 28 Haziran saat 17:00 de Taksim'de İstiklal Caddesi'nde yapılacak. Gaymag ailesi ve benim de katılacağım yürüyüş ile ilgili dün akşam yaptığım 2 telefon görüşmesinden bahsetmek istiyorum. Geçen sene de eşcinsel olsun olmasın birçok arkadaşım yürüyüşe destek vermek için gelmiş ve çok …

https://www.youtube.com/watch?v=qQZqr-12msc&feature=youtu.be

Bu yıl 13. sü düzenlenecek olan İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü bu Pazar yani 28 Haziran saat 17:00 de Taksim’de İstiklal Caddesi’nde yapılacak. Gaymag ailesi ve benim de katılacağım yürüyüş ile ilgili dün akşam yaptığım 2 telefon görüşmesinden bahsetmek istiyorum. Geçen sene de eşcinsel olsun olmasın birçok arkadaşım yürüyüşe destek vermek için gelmiş ve çok eğlenceli birkaç saat geçirip, Nerdesin Aşkım? Buradayım Aşkım sloganlarıyla yürümüştük. Bu sene de katılmak isteyeceğini düşündüğüm 2 kız arkadaşımı aradım peşpeşe. İlk kız arkadaşımın tepkisi biraz beni şaşırtsada birşey diyemedim. “Gelmeyi çok isterim ama TV ye çıkma yada fotoğraflarda görülme ihtimali beni tedirgin ediyor” dedi. Ne kadar şaşırsam da ısrar etmeden kapadım telefonu. İkinci kız arkadaşımı ararken daha temkinliydim, üstelik bu arkadaşım evliydi de.“Kocan izin verirse ve gelmek istersen seninle yürümek istiyorum,çok eğleneceğiz emin ol” dedim. verdiği cevap anıda tebessüm etmeme neden oldu:

“Kocama ne ki yahu? Gelirim yürürüz, Nerdesin Aşkım diye bağırırız. Hem Eşcinsel haklarını savunmak için eşcinsel mi olmak gerekiyor? Hayvan haklarını savunmak için hayvan olmak gerekmediği gibi. Saat kaçta buluşalım, ayyyy çok eğleneceğiz”

İşte aradığım ve aradığımız ruh bu arkadaşlar. Ötekileştirenler için, nefret cinayetlerine kurban gidenler için, hergün sokakta işte otobüste aşağılanan ve dışlananlar için, herkesle aynı yaşamsal haklara sahip olmak isteyenler için siz de gelin. Gelin ve hep beraber “Nerdesin Aşkım?Buradayım Aşkım” diye bağıralım ve çok eğlenelim. Unutma, sen yoksan 1 eksiğiz….

Billur Bolu’nun konu ile ilgili hazırladığı eğlenceli video da izlenmeye değer…

Yaşar İşgörenler
E-Posta: yasar.isgorenler@gaymag.org

Yorumlar

Yorumlar

  1. Avatar

    gökhanyorumu:

    Cevapla
    Haziran 25, 2015

    Ben burdayım

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir